Jak vybrat to správné povlečení, do kterého se zamilujete?

Jak vybrat to správné povlečení, do kterého se zamilujete?

Sdílejte

Skoro každé ráno se těšíme, až zase přijde ten čas, kdy se zavrtáme do teplé a hebké postele. Dobře zvolené povlečení nám k tomu velmi přispěje a výsledný spánek bude jako procházka rajskou zahradou. Na začátku ale stojí výběr správného materiálu a typu ložního prádla. Na co se hlavně zaměřit?

Co sledovat při výběru povlečení

Každé správné povlečení by mělo perfektně sedět na konkrétní lůžkoviny. To znamená, že prvním kritériem výběru jsou rozměry. Následně přichází na řadu materiál a jako poslední hraje roli i design. Všechny tyto tři parametry by měly odpovídat vašim požadavkům. A dokud nenajdete skutečně kvalitní povlečení, raději hledejte ještě chvíli, aby výsledek stál skutečně za to. Na internetu na vás čeká celá řada možností, mezi kterými jistě bude i ten vysněný kousek.

Bavlna je materiál, který nezklame

Bavlněné povlečení má mnoho výhod. Je příjemné na dotek, je prodyšné a má schopnost absorbovat přebytečnou vodu. Při sázce na povlečení z tohoto materiálu jistě neuděláte chybu. Kromě klasického hladkého povlečení z bavlněného vlákna existuje i varianta jiné úpravy. Jedná se o krepové povlečení. To si nese všechny výhody bavlny, které zároveň snoubí se specifickými vlastnostmi vzniklými jedinečnou úpravou. Díky tomu je hebké a velkým bonusem je fakt, že nevyžaduje žehlení.

Vybírejte podle stylu

Jakmile se rozhodnete, jaký typ povlečení vám bude sedět nejvíce, přichází na řadu výběr konkrétního kousku. Sledujte kvalitu zpracování a chybu rozhodně neuděláte, pokud si vyberete pořádné české povlečení. V rámci stylu můžete zvolit klasiku abstraktních motivů, květin, puntíků či proužků. Odvážnější si mohou troufnout na velmi efektně vypadající povlečení s 3D potiskem. Rozdíl může spočívat i v tom, jestli se jedná o oboustranné povlečení, kdy má jiná strana lehce odlišný vzor, či jde o obyčejné ložní prádlo se všemi stranami ve stejném provedení.

Rate this post
Sdílejte