Jak umýt lednici

Jak umýt lednici

Sdílejte

Lednice, i když se to možná nezdá, má v sobě velké množství bacilů a tak je třeba ji čas od času vymýt a také v ní udělat pořádek, vyházet zkažené potraviny a vyčistit každý kout lednice. Jak umýt lednici? K mytí se odhodlejte tehdy, máte-li lednici prázdnější a jste před nákupem.

Nebudete tak mít zbytečně mnoho práce s vyndaváním a zandaváním potravin. Na čištění použijte antibakteriální přípravek, nebo vodu s octem. Vše z lednice vyndejte a vymyjte pečlivě opravdu vše, nejen police, ale i boky lednice a také vrch i spodek lednice.

Lednici ještě vysušte utěrkou, nebo čistým hadrem. Aby vaše lednice byla přehledná, rozdělte si přihrádky podle sortimentu. U nás je to tak, že ve spodní části lednice, mám věci pro dceru, aby si je mohla kdykoliv vzít a dosáhla na ně, v další části, mléčné výrobky, nad nimi pak uzeniny a úplně na vrchu je zbytek, vše ostatní, jako je například uvařené jídlo.

Na trhu se v poslední době začali objevovat dózy na potraviny, do kterých si i já velmi ráda potraviny ukládám a vidím to jako skutečně praktickou věc. Jen pozor, například dóza na rajčata se musí propíchat například rozžhavenými nůžkami, aby dovnitř proudil vzduch.

Při vymývání lednice nezapomínejte na to umýt lednici i z venku, protože i tam jsou bacili. Zejména pak na madle, často totiž otvíráme lednici při vaření špinavými rukami a proto je třeba lednici umýt i z venku, kde je také spousta bakterií.

Snažte se lednici udržet co nejdéle čistou. Nenechávejte zaschnout rozlité věci, ale ihned je otírejte. Kontrolujte záruku potravin a neskladujte věci prošlé, nebo zkažené. Vždy před nákupem projděte lednici a zaměřte se na potraviny, které již nebudete konzumovat, těch se pak zbavte.

Rate this post
Sdílejte