5 důvodů, proč zvolit brikety místo dřeva

5 důvodů, proč zvolit brikety místo dřeva

Sdílejte

valecPřemýšlíte, čím budete topit tuto zimu? Nebaví vás nekonečné účty či nedoplatky za elektřinu a plyn? Dejte sbohem starým způsobům vytápění a vyzkoušejte brikety. Brikety se dostávají do popředí a využívá jich čím dál více domácností.

Co jsou brikety?

Brikety se vyrábí ze dřeva, konkrétně z pilin. Většinou jde o dřevo z tvrdých dřevin, jako například z dubu či buku, protože hoří déle než dřeviny měkké. Za pomoci různých technologií se brikety lisují do různých tvarů a následně je můžete spalovat v kamnech, krbech či krbových kamnech.

A proč zvolit právě brikety?

1. Ekologie

Buďte ohleduplní vůči životnímu prostředí. Ovzduší je znečišťováno různými škodlivinami. Dokonce i dřevo při spalování produkuje emise. Briketami však budete životní prostředí šetřit. Neprodukují totiž takové množství emisí a jsou vyráběny z dřevěného odpadu, tedy z pilin, které vznikají třeba v nábytkářském průmyslu. Efekt ochrany životního prostředí je tedy v tomto případě i dvojnásobný.

2. Skladování topiva bez problémů

Už vás nebaví starosti spojené se skladováním dřeva? Nejen že zpracování dřeva vyžaduje hodně práce a energie, ale je složité i to najít vhodné místo pro jeho skladování. S dřevěnými bukovými briketami objevíte nový svět. Brikety jsou skladné, mají nízkou hmotnost, a tudíž je s nimi snadná manipulace.

3. Výhodné topení

Dřevěné brikety produkují poměrně málo popelu, mají vysokou výhřevnost a můžete je používat do všech typů krbů či kamen. Díky speciálním vlastnostem hoří brikety dlouho a rovnoměrně.

4. Noční brikety – skvělý a praktický pomocník

Díky nočním briketám, které jsou vyrobeny z čištěné kůry, už nemusíte vstávat uprostřed noci a přikládat do kamen. Brikety hoří nejen rovnoměrně, ale délka jejich hoření může dosahovat až deseti hodin

5. Ekonomická stránka

Vytápění briketami či peletami je levnější než vytápění elektřinou či plynem, a to až o celou jednu třetinu. Navíc cena během roku kolísá, díky čemuž můžete pořídit zásobu topiva za nižší cenu třeba během léta, mimo topnou sezonu.

Vyzkoušejte nový způsob vytápění. Nejenže ulevíte svému rodinnému rozpočtu, ale můžete si dopřát i klidný spánek díky pocitu, že prospíváte životnímu prostředí.

Rate this post
Sdílejte