Co je vystřelovací klíč?

Co je vystřelovací klíč?

Sdílejte

autokliceDnes již máme k dispozici různé druhy autoklíčů, pro dokonalé zabezpečení našeho auta. Jeden z těch, který se řadí mezi komfortní prvky automobilu, se označuje jako vystřelovací. Mnozí milovníci aut jej znají, mnozí jedinci však vůbec. Co tedy vlastně označuje a jak se používá vystřelovací klíč?

Vystřelovací klíč je součást dálkového ovládání k automobilu. Vystřelovací klíč funguje na obdobném principu jako třeba vystřelovací nožík. Kovové odemykání je schované v plastové schránce, po zmačknutí tlačítka se klíč vysunuje. Vystřelovací klíče lze nainstalovat prakticky na jakékoliv auto. Vždy je však nutné elektrické zapojení do vozu. Dle mechaniků ovšem ovladače není možné pouze nakódovat k původnímu zařízení v autě.

V případě že máte ve vozidle centrální zamykání, tak vystřelovací klíč připojíte k jakémukoliv typu. Když máte centrální zamykání na dálkové ovládání, tak k němu můžete klíč připojit, i když dálkové ovládání nefunguje. Ale i tak se vystřelovací klíče musí instalovat komplet s řídící jednotkou. Klíče totiž nejdou samostatně instalovat na jinou jednotku.

Jestliže nenajdete v některé z nabídek v obchodech vhodnou planžetu, můžete do klíče přimontovat planžetu z původního klíče. Je ji potřeba zbrousit do takového tvaru, aby do kloubku klíče přesně pasovala a jehlovým pilníkem udělat drážku pro „samořezku“.

Pokud máte auto koncernu VW, pak je dobré vybrat dálkové ovládání s prodlouženým zamykacím impulzem, resp. výstupem pro dojezd oken. U těchto aut se využívá tzv. funkce „Comfort“, kdy se továrně instalovaná elektrická okna dovírají při podržení klíčku na „zamčeno“. Dálkové ovládání, které funkci Comfort umí ovládat, vám pak po uzamčení vozu dovře všechna okna, popř. také střešní okno.

Když máte auto, jako např. Octavia, kde se kufr zamyká a odemyká spolu s dveřmi, pak se třetí tlačítko ovladače nevyužívá.

Ke klíčům jsou standardně dodávány planžety většinou na novější vozy koncernu VW. Pokud vám standardně dodávaná planžeta nevyhovuje, můžete si sami vybrat odpovídající planžetu. Ztratili jste vystřelovací klíč? Dnes si již můžete nechat vyrobit kvalitní stejný vystřelovací klíč, na jaký jste byli zvyklí, tam kde se na výrobu autoklíčů specializují.

Rate this post
Sdílejte