Jak si zařídit roubenku

Jak si zařídit roubenku

Sdílejte

Roubenka má jistě své kouzlo, které jí nikdo neodpáře. Máte-li roubenku, je to jistě někde na vesnici a proto k roubence neodmyslitelně patří také venkovský styl. Pokud se tedy chytáte zařídit si roubenku, tak jedině ve venkovském stylu.

Hlavní doménou robenky je dřevo, dřevěný nábytek, hodně záclonek, ubrusů a vyšívaných dekorací. Roubenka by měla být rozhodně stylová a vybavená věcmi ze starší doby. V roubence by rozhodně neměla chybět kamna, plechové nádobí a podobně.

Nábytek by měl být ze dřeva, co určitě do roubenky nedávejte je plast, nebo sklo. K roubence patří dřevěný stůl, těžké dřevěné židle, stylová kuchyňská linka, vyzdobená krajkovými záclonkami a ubrusy. Do roubenky se hodí buďto krajkové výšivky, nebo kostičkované, či proužkované vzory.

Skříně i postele by měli být robusní. Peřiny nadýchané a důraz klaďte i na koberečky. Do roubenky patří hodně dekorací, v tomto případě platí, že čím více, tím lépe, vše by ale mělo být ve vesnickém stylu. Vyhněte se moderním věcem.

Pokud sáhnete po oprýskaných květináčích a nádobách tak uděláte jedině dobře. Roubenka chce pouze a jen vesnický styl, který na vás dýchne z každého rohu. K roubence neodmyslitelně patří i květiny, rozhodně to jsou muškáty a tak by vám za oknem neměli chybět.

Pokud užíváte roubenku jen víkendově, pak si pořiďte samozavlažovací květináče, které doplníte samozavlažovacím zařízením, aby muškáty přežili 5-ti denní absenci vaší konvice. Inspirujte se na internetu, kde najdete spousty fotografií a typů jak si roubenku zařídit.

Kouzlo roubenky je skutečně neopakovatelné, takže pokud roubenku máte, jistě věnujte jejímu zařízení velkou pozornost, v případě, že si nebudete vědět rady, poproste o radu designera.

Rate this post
Sdílejte