Pojištění domácnosti? Víme, jak se vyhnout podpojištění!

Pojištění domácnosti? Víme, jak se vyhnout podpojištění!

Sdílejte

Máte doma sbírku obrazů, jejichž hodnota sahá do statisíců? Starožitnosti, drahou elektroniku a další cennosti, o které byste neradi přišli? Pak byste neměli se sjednáním pojištění domácnosti váhat ani minutu. Hodit se vám však bude i v případě, že hodnota vybavení vaší domácnosti není nijak závratná. Přestože do ní neinvestujete vysoké částky, součet cen všech věcí by vás zřejmě překvapil. Stejně tak vás může překvapit soused, který zapomene zavřít kohoutek a byt vám vyplaví.

Kdy je majetek podpojištěn?

Stát se může cokoliv, ale ať už váš majetek pohltí voda, oheň nebo jiný živel, díky pojištění domácnosti dostanete od pojišťovny náhradu v plné výši. Tedy za předpokladu, že jste si svou domácnost pojistili na odpovídající částku. Tzv. podpojištění je poměrně častý jev, ke kterému může dojít v případě neaktualizované smlouvy.

bydleniastyl.cz_ergo_cz_01

Podpojištění je stav, kdy je předmět pojištěn na částku nižší, než jaká je jeho skutečná hodnota. V praxi se může stát, že domácnost pojistíte na odpovídající částku, ale postupem času zvednete její hodnotu (např. pořízením dražšího vybavení), ale neaktualizujete hodnoty ve smlouvě. Pojišťovna vám pak vyplatí pouze poměrnou část.

S ERGO můžete hodit starosti za hlavu

Pojišťovny obvykle kalkulují s hodnotou majetku, takže si klienti musí hlídat údaje ve smlouvě. Pojišťovna ERGO na to jde jinak. V rámci pojištění Bezpečný domov se pojistná částka počítá paušálně na základě obytné plochy. Což znamená, že nedojde-li k jejímu rozšíření, nemůže nastat podpojištění.

bydleniastyl.cz_ergo_cz_02

Pojišťovna ERGO k pojištění domácnosti poskytuje zdarma pojištění občanské odpovědnosti s možností připojištění odpovědnosti pro spolubydlící osoby nebo odpovědnosti za držbu psa či koně. Bližší informace najdete na ergo.cz.

Rate this post
Sdílejte