Výhody čipového přístupového systému do domu oproti klíčům

Výhody čipového přístupového systému do domu oproti klíčům

Sdílejte

Také na vašich přístupových dveřích do bytového domu visí cedule s nápisem „Prosím, zamykejte dveře“? Asi nikdo z nás nechce ve svém domě přivítat nevítanou návštěvu v podobě nepovolané osoby, která by u nás ráda strávila noc, nebo má v úmyslu něco odcizit. Ale často se stává, že zkrátka zapomeneme, nebo se vracíme domů, v rukou několik nákupních tašek a nemáme tak volné ruce, abychom dveře zamkli.

bydleniastyl.cz_ima_cz_nahledovy

Tato situace se přitom dá velmi jednoduše vyřešit pomocí elektronického čipového systému, který je vybaven takzvaným panikovým kováním, které zvenčí snadno otevřete přiložením čipu, po zabouchnutí se automaticky zamknou. Zevnitř lze dveře jednoduše otevřít klikou.

Toto řešení je vhodnější také z bezpečnostních důvodů, kdy při nouzové situaci, například při požáru, slouží vstupní dveře jako nouzový východ.

Klíče nebo čipy?

Jednou z hlavních nevýhod klíčů, je jejich častá ztráta, nebo krádež. Pokud k tomu dojde u bytových domů nadchází velmi otravný proces, kdy musíte zámek vyměnit, o této výměně informovat všechny obyvatele domu a zajistit pro všechny klíče nové.

V případě čipových karet je tento proces mnohem jednodušší. Pokud čip ztratíte, jednoduše je možné jej zablokovat. Díky tomu výměna zámku není zapotřebí.

Některé společnosti, které nabízí řešení elektronických přístupových systémů, nabízí ovládání tohoto systému pomocí mobilní aplikace, stejně tak jako přístup do budovy, kdy použijete namísto čipu vlastní mobilní telefon, který většina z nás má stále po ruce.

bydleniastyl.cz_ima_cz_01

Další nevýhodou klíčů je jejich snadná duplikace. Čipové karty, případně přístupy v mobilních telefonech, které využívají technologii NFC, prakticky není možné duplikovat.

Jednoduchost

Jak už bylo zmíněno elektronický přístup je pro uživatele velmi jednoduchý. Jak pro přístupy, tak pro nastavení systému, který můžeme ovládat sami a není potřeba kontaktovat dodavatele, například při potřebě zablokování uživatele, nebo přidání nového obyvatele bytového domu.

Vše zařídíte na pár kliknutí v aplikaci v mobilním telefonu nebo počítači a data máte kdykoliv k dispozici.

Bezpečnost

Výhodou elektronického přístupu je jeho napojení na další bezpečnostní prvky, jako například kamerový systém, známý pod zkratkou CCTV.

Pokud v domě dojde k nějakému incidentu, je velmi jednoduché dohledat, kdo v jakém čase vcházel do budovy a osobu je možné také dohledat pomocí kamerových systémů.

Další kategorií je výběr zámku, který bude zajišťovat dveře. Při výběru můžete volit hned mezi několika bezpečnostními třídami, pro hlavní vstupní dveře doporučujeme alespoň 3. stupeň bezpečnosti. Zajímavým řešením jsou samozamykací zámky, které se při zaklapnutí dveří automaticky zamknou na dva západy. Odemknutí je přitom stejně jednoduché jako u nezamčených dveří – stačí zmáčknout kliku.

Rate this post
Sdílejte