Podívejte se, jak vypadají plachtové haly v praxi

Podívejte se, jak vypadají plachtové haly v praxi

Sdílejte

Nejspíš jste už nějakou viděli na vlastní oči, jen o tom možná nevíte. Pod názvem plachtová hala si totiž spousta lidí představí spíš obrovský stan. S tím ale skutečné montované haly nemají nic společného. Jedná se o plnohodnotné stavby, které vydrží i nejhorší výkyvy počasí.

Nejde o žádné provizorní řešení

Montované haly mají obrovské využití v různých odvětvích. Staví se jako zemědělské haly, sportovní střediska, sklady, hangáry, jízdárny či zastřešení čehokoliv jiného. Od účelu se odvíjí i výbava – dovnitř je možné instalovat vytápění, tribuny, osvětlení apod.

Důkazem, že nejde o žádné rychlé provizorní řešení, jsou i známé firmy, které textilní haly využívají. Řadí se mezi ně například Vlamax Bystřice, Geosan Ostrava, Integry Automotive ve slovenském Lozornu, či dokonce Armáda ČR, která má svou halu v Afghánistánu a využívá ji jako hangár pro opravu vrtulníků.

Všem těmto společnostem dodávala halu společnost POLAK CZ, která staví haly na míru už od roku 1999. Technologie se neustále vyvíjí, a tak jsou jejich dnešní haly skutečně dlouhověké a prakticky bezúdržbové. Většinu zákazníků však zaujme zejména rychlost výstavby.

Rychlé zastřešení se dá kdykoliv přemístit

Rychlost postavení haly a zděné stavby se vůbec nedá srovnávat. Na místo určení se přiveze hotová konstrukce, která se jen sestaví, a plachta. Konstrukce se skládá z ocelových příhradových rámů propojených ztužidly, dá se kdykoliv rozmontovat a přemístit či parametricky upravit.

Pro zakrytí je používána vysoce odolná plachta s životností minimálně 10 let. Lze na ni natisknout třeba firemní logo, barvy neblednou, jelikož je odolná UV záření i klimatickým podmínkám. Kdyby náhodou došlo k mechanickému prodření, dá se opravit jednoduchým svárem.

Každá montovaná hala se staví na míru konkrétnímu zákazníkovi, proto nelze jednoznačně říct, na kolik asi vyjde. Každopádně je to mnohem levnější a rychlejší řešení než zděná budova.

Rate this post
Sdílejte