S pergolami na míru si sluneční paprsky užijete od jara do podzimu

S pergolami na míru si sluneční paprsky užijete od jara do podzimu

Sdílejte

p2Přestože jsou často spojovány se stíněním, slouží moderní pergoly k zajištění celkového komfortu při pobytu na zahradě nebo terase. Pergola z hliníku se v základním provedení skládá z konstrukce a střešního zastínění, které poskytne ochranu před sluncem i deštěm. Volitelné boční stěny ze screenových rolet pak navíc fungují jako ochrana před větrem, hmyzem a poletujícími nečistotami.

p3Co byste měli vědět pergolách

Hliníkové pergoly tvoří samostatný přístřešek nebo se uchycují na zeď domu. Střechu tvoří lamely nebo baldachýn z kvalitní stálobarevné látky. Každé řešení má přitom své výhody. Naklápěním lamel můžete snadno regulovat průnik slunečních paprsků do prostoru pergoly, látka tvořící baldachýn jde zcela shrnout ke straně. Pergoly se v základním barevném provedení dodávají v bílé či atrancitové šedé. Rám a lamely není problém nalakovat do jednoho z více než 200 odstínů ze vzorníku RAL.

p1Příslušenství, které si zamilujete

Maximáního pohodlí docílíte využitím doplňků, které lze k venkovnímu přístřešku dokoupit. Nainstalovaný senzor ochrání zatažením střechy hliníkovou pergolu před deštěm a roztažením před tíhou sněhu. Sezónu vhodnou k pobytu venku prodloužíte pomocí přídavného topného tělesa s příkonem 2000 W. Pohodí při večerním posezení v pergole snadno zajistíte prostřednictvím LED  osvětlení na rámu nebo střešních lamelách. K ovládání osvětlení, topení a zatahování střechy a bočních stěn dostanete ovladač Somfy. Díky jedinému zařízení budete mít pod kontrolou celou pergolu.

Dopřejte si belgický design na české zahradě

Hliníkové pergoly na míru belgické značky Brustor najdete v nabídce společnosti Bematech, která patří k předním výrobcům stínicí techniky na českém trhu. Konstrukce pergol Brustor je typicky kvádrová. Jednoduchý tvar a jasné hrany vhodně doplní každou architekturu. Zajímá-li vás cena hliníkových pergol, napište si na webu společnosti Bematech o nabídku zdarma.

Rate this post
Sdílejte