Screenovými clonami Minirol šikovně zastíníte pergoly, altány i zimní zahrady

Screenovými clonami Minirol šikovně zastíníte pergoly, altány i zimní zahrady

Sdílejte

scScreenová clona je venkovní typ stínění, který běžně zajišťuje stín v obytných interiérech, administrativních budovách, ale i zastínění zimních zahrad a dalších drobných přístavků. S pomocí screenů docílíte jemně prosvětleného interiéru, který se však zbytečně nepřehřívá. Materiál clony je tvořen ze skelných nebo polyesterových vláken potažených vrstvou PVC.

Příjemně zastíněná zahrada

Pokud si přejeme sluneční paprsky během venkovního posezení zkrotit, řešením je screenová clona. Je složena z polyesterových nebo skelných vláken potažených vrstvou PVC. Tento sofistikovaný materiál venkovních látkových rolet paprsky filtruje tak, že propustí světlo, teplo však odrazí. Průhlednost materiálu vás nebude izolovat od okolního světa, roleta proti slunci vám tak nebude bránit ve výhledu ven. Výsledkem je prosvětlený interiér s příjemnou teplotou i v horkých dnech.

Komplexní ochrana od screenových rolet

sc2Screeny vašemu domovu nemusí sloužit pouze jako tradiční stínící prvek. Skladba materiálů screenové rolety je velmi odolná proti výkyvům teplot a povětrnostním podmínkám. Varianta Zipscreen má svoji tkaninu uzamknutou ve vodících lištách, což zvyšuje její povětrnostní stabilitu.

Chytré ovládání screenů

Řízení stínění v pergole kombinací dálkového ovladače a vypínače na zdi lze pokládat za základní systémy ovládání screenových clon Minirol. Současné inteligentní systémy určené k ovládání stínící techniky mají nejčastěji podobu centrální řídící jednotky připojené dráty nebo bezdrátově s pomocí rádia na elektronické pohony venkovních screenových rolet.

Typy bočního ukotvení clon

sc3Málokdo tuší, že u rolety na pergolu můžete volit z několika variant bočního ukotvení. Vybírat boční kotvení můžete ve své podstatě podle svého estetického cítění a podle požadavků na odolnost a funkčnost screenového stínění. Při jakémkoli výběru ale máte jistotu, že clona zkrotí horké sluneční paprsky a zanechá pouze světlý interiér s příjemnou teplotou.

Vodicí lišta

Pokud zvolíte variantu, a to s boční vodicí lištou – LOCKSCREEN či ZIPSCREEN, získáte zastínění, které je právě díky liště více stabilní a tvoří tak ochranu pergoly proti větru. Navíc, roleta proti slunci při plném zatažení slouží jako plnohodnotná protihmyzová síť.

Vodicí lanko

Další volbou může být varianta CABLESCREEN, u které je návin lišty posouván po nenápadném nerezovém lanku. Jedná se o elegantní a subtilní variantu, která poskytuje čistý a ničím nerušený výhled z okna.

 

V případě zájmu o návrh řešení screenových clon Minirol nebo výpočet konkrétní ceny si napište o nabídku zdarma na www.minirol.cz.

Rate this post
Sdílejte