Dřevěný zahradní nábytek

Dřevěný zahradní nábytek

Sdílejte

Se začátkem jarní sezóny na zahradách se na nás bude valit spousta novinek. Těmto novinkám podléhá i zahradní nábytek. Výrobci se snaží předhánět a vymýšlet stále nové a lepší materiály. Vybrat si tedy ten správný dřevěný zahradní nábytek není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá.

Většina osob řeší nákup nábytku na zahradu intuitivně. Pořídí si takový nábytek, který je zaujme na první pohled vzhledem a cenou. Ovšem ne vždy je to správné řešení. Dobrou volbou pro zahradu je dřevěný zahradní nábytek.

Výhody dřeva

Ptáte se, proč je nejlepší volit si nábytek ze dřeva? je k tomu hned několik důvodů. Pojďme se na ně podívat na následujících řádcích.

  • Je to přírodní materiál
  • Disponuje příjemným vzhledem
  • Dotvoří celkovou atmosféru zahrady
  • Dokáže dokonale splynout se zahradou
  • Vyznačuje se vysokou stabilitou, bytelností a dlouhou životností

Krása a praktičnost dřevěného zahradního nábytku

Dřevo je krásný materiál příjemný na dotek a vyvolává v nás pocit sepětí s přírodou. Už jen z tohoto důvodu je volba dřevěného zahradního nábytku rovněž volbou ekologickou. K výrobě tohoto typu nábytku, se v České republice používá výběrový smrkový masiv. Ten disponuje dlouholetou tradici při výrobě zahradního nábytku a je vzhledem ke svým vlastnostem daleko vhodnější než např. borovicový masiv. A kdo preferuje dubové dřevo, může si vybrat v obchodech nábytek z dřeva dubového.

V nabídce se rovněž dá nalézt nábytek vyrobený i z exotického dřeva. Pravdou sice je, že investice je vyšší a zároveň je nábytek náročnější na údržbu. I přesto se Vám vyplatí, jelikož vydrží několik desítek let. Stačí jen správná údržba a jednou za dva roky nátěr na ochranu dřeva.

Úklid nábytku na zimu

Již při pořizování dřevěného zahradního nábytku je vhodné přemýšlet nad tím, kam ho v zimě schováte. Jeho pořízení není totiž celoroční záležitostí. Zůstat neschován může pouze v zimní zahradě. Ideálním místem pro uskladnění je garáž, kůlna nebo zahradní domek, kde přes nábytek přehodíme textilní plachtu. Je dobré před uskladněním nábytek očistit od prachu a ostatních nečistot.

Rate this post
Sdílejte