Jak na úsporné vytápění? Máme pro vás několik tipů

Jak na úsporné vytápění? Máme pro vás několik tipů

Sdílejte



Už máte dost přemrštěných faktur za vytápění? Aby ne, částky jsou na nich mnohdy astronomické a platit za teplo se člověku příliš nechce. Vytápění objektu je přitom procesem, na němž lze ušetřit skutečně velké peníze. Jen je zapotřebí vědět, jaký zdroj vytápění volit, jak zateplit objekt a některé další důležité aspekty. Pokud netušíte, kde vás opravdu tlačí pata, začtěte se do následujících řádků. Dáme vám hned několik tipů a také představíme bezplatnou službu nabízející mnohem podrobnější informace a informace od profesionálních energetických poradců.

Volba správného zdroje vytápění

Vysoké úspory energií lze dosáhnout správnou volbou kotle. Jakousi klasiku u nás představují ty plynové. Jejich hlavní předností je absence neustálého přikládání a vysoká úspora. Vždyť ty nejmodernější přesahují svou účinností 80 %. Především kondenzační plynové kotle, které využívají ještě horkých odpadních par, jsou v tomto ohledu optimální. Vytápění elektřinou je poměrně drahé. Pokud vám nevadí neustálé přikládání, můžete se vrátit k tuhým palivům. Jedná se ovšem spíše o krok vzad. Ideální je investice do tepelného čerpadla.

Alternativy zateplení objektu

Víte, kolik tepla z interiéru jen tak zbůhdarma uteče? Obrovské množství. I proto se vyplatí zateplit plášť objektu. U bungalovů je nezbytné také zateplení stropů. Patrové domky si zaslouží i zateplené krovy. A jaký materiál použít? K dispozici jsou dnes nejlevnější polystyrén a minerální vata. Výborná je i sázka na chytrou izolaci pěnou. Je sice dražší, ale o to efektivnější.

Využijte E.ON Rádce

Stále si nevíte v konkrétní situaci rady? Pak se podívejte do speciální bezplatné služby E.ON Rádce. Ta pojímá jak obsáhlou encyklopedii, tak i konzultace s energetickými poradci. Profesionálové vám dokážou mimo jiné třeba analyzovat energetickou náročnost vaší nemovitosti anebo pomoct s přípravou žádosti o dotace.

Rate this post
Sdílejte