Nejlepší ochrana před alergiemi? Dostatečná prevence!

Nejlepší ochrana před alergiemi? Dostatečná prevence!

Sdílejte

Podle nejčernějších prognóz bude během několika mála let trpět nějakou formou alergie každý druhý občan České republiky. Během posledního desetiletí se totiž množství osob trpících nějakým druhem alergie zvýšil z původního půl procenta na alarmujících čtyřicet procent. Za vznik a rozvoj alergické reakce mohou látky – tzv. alergeny, s nimiž přicházíme dennodenně do styku. Vyhnout se jim je prakticky nemožné. Jedinou vskutku účinnou ochranou je prevence a pořízení chytrých antialergických výrobků.

Chemická vs. mechanická ochrana

Možná jste se již na našem trhu setkali s antialergickými výrobky, jejichž ochrana spočívala ve speciálním chemickém koktejlu, kterým byla daná textilie napuštěna. Chemie opravdu roztoče, kteří jsou známým a nejrozšířenějším původcem alergenů, odpuzuje. Na druhou stranu není přítomnost chemikálií v domácnosti ideální. Na textiliích také nevydrží věčně a ochrana se tak časem ztrácí. Proto vznikla inovativní řada antialergických výrobků, prodávaných pod značkou nanoSPACE, které jsou zcela bez chemie a jejich ochrana před alergeny, roztoči, ale třeba i vlhkostí spočívá v husté pórovitosti, představující mechanickou obranu. Póry nano textilie jsou totiž asi 15 až 300 krát menší, než samotný roztoč a jím vylučovaný alergen.

Výrobky nanoSPACE nově v sortimentu Kvalitex.cz

Známý prodejce kvalitního povlečení a textilního sortimentu – e-shop Kvalitex.cz nově rozšířil nabídku o antialergické výrobky nanoSPACE. Ty jsou nyní součástí speciální dubnové akční nabídky a pořídit je tak můžete za zvýhodněnou cenu. K dispozici jsou prachuvzdorné a paropropustné přikrývky, polštáře a povlaky, jenž bezpečně ochrání i starší lůžkoviny a matrace, které jsou rájem roztočů. Textilie z nanovláken navíc nejsou určeny pouze pro alergiky, ale také pro běžné spotřebitele, kteří chtějí předcházet vzniku a rozvoji limitujících alergií.

Rate this post
Sdílejte