Podlaha dává interiéru tvář

Podlaha dává interiéru tvář

Sdílejte

Zvolit správnou podlahovou krytinu nemusí být tak jednoduché, jak se může zdát. Podlaha by měla dobře vypadat, hned tak se neokoukat a k domu by měla dobře a hlavně dlouho sloužit. Chceme toho od ní opravdu hodně.

Správný výběr podlahové krytiny je důležitý z mnoha hledisek: estetického, bezpečnostního, ale i zdravotního. Má totiž přímý vliv na pohodlí v místnosti, tedy na teplo a prašnost. Stejně důležitý jako podlaha samotná je ale její podklad, který musí být pevný, rovný a suchý. Jakékoliv nerovnosti se totiž promítnou do samotné podlahy. Pokládku proto raději svěřte odborníkům, u kterých si budete moci být jisti, že dodrží všechny podmínky určené výrobcem, ale i jiné platné normy. Služby vysoké kvality nabízí například firma Dřevěné podlahy Ostrava.

Jakou podlahu zvolit?

Nabídka trhu je opravdu bohatá. Na výběr máte řadu inovačních materiálů, konstrukčních možností, barev a vzorů. Každý materiál se ale vyznačuje určitými specifiky. Přírodní materiály už od pohledu hřejí, laminát dobře odolává zátěži, dřevo vyžaduje patřičnou péči, měkké PVC v rolích je zase levné, ale nemusí mít dlouhou životnost. Výběr podlahy proto vždy doporučujeme konzultovat s odborníky. Opět doporučujeme obrátit se například na Podlahy Karviná, nebo Podlahy Ostrava.

Do každé místnosti jiná krytina

Zřejmě víte, že téměř do každé místnosti budete muset zvolit jiný druh krytiny. Do vstupních místností je například vhodná dlažba, linoleum, kámen, nebo tvrzený vinyl. Nepřeberné možnosti pak máte pro podlahu do obývacího pokoje, kde krytina bude plnit i reprezentativní funkci. Podlahu zde proto můžete mít dřevěnou, korkovou, laminátovou, ale třeba i litou v kombinaci s podlahovým topením.

Nebojte se podlahy z PVC

Zapomeňte na nevzhledné lino, která možná měla v kuchyni vaše babička. Současné PVC materiály mohou být velmi kvalitní a dokážou věrně napodobit klasické přírodní materiály. Jedná se o vysoce kvalitní pružný materiál s vysokou odolností. Například PVC podlahy Ostrava jsou nenáročné na údržbu, velmi příjemné na chůzi a s vynikajícími tepelně-izolačními vlastnostmi. Vyrábějí se v nejrůznějších barvách i vzorech.

Staré podlaze dejte nový vzhled

Samozřejmě se hned nemusíte zbavovat své staré podlahy. Když například využijete možnosti broušení parket Karviná, bude i vaše podlaha z čista jasna vypadat jako nová.

Rate this post
Sdílejte