Chcete prodat byt nebo dům? Prodlužte jeho životnost díky chytré nabídce výkupu

Chcete prodat byt nebo dům? Prodlužte jeho životnost díky chytré nabídce výkupu

Sdílejte


Přemýšleli jste někdy nad tím, co se stane s vaším domem po prodeji? Možná ho nechají zbourat, zchátrat, když by si mohl zasloužit lepší osud. V dnešní době panují trendy nových výstaveb v okolí měst. Tvoří se jakési osady domů stejného typu, ale na krásné nemovitosti přímo ve městech se často zapomíná. A to je velká škoda. Pokud plánujete prodej, nebo se jenom chcete dozvědět něco zajímavého z okruhu realit, čtěte dále.

Nový život pro nemovitost

Každý byt a dům ve městě má svou velkou cenu a byla by škoda nezařídit mu odpovídající rekonstrukci. Jenže ne vždycky na to máme finanční prostředky. Často jsme naopak v situaci, kdy se snažíme nemovitost držet, ale nemáme pomalu ani na její základní provoz. V okamžiku prodeje tak cena může být nižší v porovnání s tou, kterou bychom obdrželi při plné péči o objekt. Navíc nám často záleží i na tom, co se s daným domem stane. Není výjimkou, že se k místu váže řada vzpomínek a samotný prodej je velmi těžký. Co potom ta bolest, když vidíme náš milovaný dům v troskách a místo něj se staví moderní kanceláře či obchodní centrum. Právě z toho důvodu je velmi důležité správně vybrat, komu nemovitost prodáme.

V případě volby společnosti dělající rekonstrukce a zhodnocující stávající bydlení bez nutnosti rozsáhlé nové výstavby jde o záslužný krok snad ze všech úhlů pohledu.

Dobrá situace na trhu

Aktuální situace na trhu s nemovitostmi přeje prodejům. Ceny jsou stále vysoko a poptávka je velká. Nemusí to tak být pořád a vlivem regulací hypotečních úvěrů by podle odborníků mělo dojít ke snižování tržních cen, což samozřejmě ovlivní i nabídky pro výkup. Záleží jenom na vás a vašich možnostech, jestli se rozhodnete zkusit vlastní rekonstrukci, nebo raději zvolíte jednoduchou cestu prodeje. Ideálně si udělejte porovnání výhod a nevýhod tohoto kroku pro pomoc s nesnadným rozhodováním. Až se rozhodnete, že se chcete doopravdy pustit do prodeje, začněte vyhledávat nejlepší možnosti. Uvidíte, že se vám vynaložený čas pro hledání nejlepší nabídky vyplatí. Navíc jde o mnohem kratší dobu v porovnání s klasickým prodejem pomocí inzerátu přes realitní kancelář, kdy je cesta za rychlejším prodejem vykoupena výrazným snížením ceny, takže to pro vás ani není výhodné.

Prodej bytu a domu bez starostí

Pokud se rozhodnete pro výkup nemovitosti, je celá situace mnohem jednoduší v porovnání s hledáním individuálního kupce. Samotný prodej se uskuteční rychleji. Vyřízení nezbytných administrativních podkladů bude pro vybranou firmu jistě hračka, protože se v daném oboru orientují a přesně vědí, co je potřeba udělat. Pro jistotu dobré ceny se můžete zkusit optat u více společností. A nezapomeňte vzít v úvahu také to, jaký bude další pravděpodobný osud prodané nemovitosti, což zjistíte z referencí společnosti a dalším vyhledáváním. Když má budoucí vlastník dobrý plán pro zhodnocení domu a bytu, pravděpodobně bude schopný nabídnout nejvyšší možnou cenu, což bývá v konečném důsledku hlavní rozhodující faktor.

Radost pro další lidi

Společnost Endeka funguje na základě výkupu nemovitostí, které dále pečlivě rekonstruují. Danému objektu tak vlastně poskytnou nový život, a navíc zvýší hodnotu. Takto opravené bydlení udělá radost dalším lidem, kteří nebudou muset shánět předražený dům kousek za městem v developerských projektech. V zásadě je rekonstrukce také méně náročná na životní prostření a přímé okolí domu v porovnání s kompletní novou stavbou. Za utržené peníze z výkupu se můžete pustit do zušlechťování svého dalšího bydlení, nebo si vybrat jiný objekt podle svého vkusu.

Rate this post
Sdílejte