Co dělat, když se u vás doma objeví švábi?

Co dělat, když se u vás doma objeví švábi?

Sdílejte

Ačkoliv ve své domácnosti pečujete o čistotu a hygienu, může se stát, že se vám v ní objeví švábovitý hmyz. Švábi jsou nepříjemnými drobnými škůdci, kteří dokážou nadělat velkou neplechu a ohrozit zdraví lidí. Jak s nimi bojovat?

Jak zabránit výskytu švábů?

V první řadě je důležitá prevence, díky níž minimalizujete riziko, že se v domácnosti švábi objeví. Základem je pravidelný a důkladný úklid. Musí zahrnovat nejen vytírání podlah, ale také například i mytí sporáku a kuchyňské linky, kam švábi často míří, protože mají rádi mastnotu. Stejně tak si ale libují ve špíně, v neposlední řadě pak vyhledávají tmavá a vlhká místa. Proto je dobré pravidelně kontrolovat zákoutí a rohy v jednotlivých místnostech, zejména v koupelně.

Likvidace hmyzu

Pokud se přeci jen švábi objeví, je nutná jejich okamžitá likvidace, aby nedošlo k dalšímu rozmnožení. Sice existují některé babské rady, mezi něž se řadí třeba použití mokrého hadru s pivem či roztok mýdla a vody, ovšem nemusejí být účinné. Zvláště tehdy, jsou-li škůdci přeci jen již více rozmnožení.

V okamžiku, kdy zjistíte přítomnost většího množství švábů, nezbude vám nic jiného, než si na pomoc pozvat odbornou deratizační firmu. Jedině díky ní máte šanci se švábů nadobro zbavit. Běžně dnes firmy používají moderní efektivní metody. Jedná se například o využití gelů, které pracovníci firmy nanesou na postižená místa v domácnosti. Tyto gely pak škůdce rychle nalákají a následně otráví. Kromě toho se aplikují i nejrůznější postřiky, jež však nejsou tak přívětivé jako nanesení gelu, protože vás dočasně omezí v možnosti pohybu po domácnosti.

Hledáte-li odborníky na deratizaci, pak vězte, že se k nim řadí společnost Derator. S hubením švábů má bohaté zkušenosti. Využívá všechny osvědčené praktiky, a to včetně postřiků insekticidy a nanášení gelů.

Rate this post
Sdílejte