Podle čeho si vybrat kuchyňskou desku (druhá část)

Podle čeho si vybrat kuchyňskou desku (druhá část)

Sdílejte

Podle čeho si vybrat kuchyňskou desku (druhá část)

 

Pracovní deska z masivního dřeva

Masivní deska se vyrábí z javoru, břízy, dubu, buku, ořech a z borovice. Z toho bříza a borovice patří mezi ty měkké dřeviny. Výroba desky z masivu není tolik náročná, díky její tvárnosti a zpracování. Odolnějším materiálem proti vodě je bambus, či větší zátěž deska z teaku.

Má však svoje mínusy. Není tak odolná proti nárazům a mokru. Aby se vyhnulo rychlejšímu opotřebování, je dobré dřevo potírat přírodním olejem a voskem, tito pomocníci mají pomoci, aby dřevo déle vydrželo a bylo aspoň trochu odolné před vlhkem. Některé se i lakují, aby zvládly nápor kuchaře či kuchařinky, kteří na této desce budou v kuchyni pracovat.

 

Pracovní deska z laminátu

Proč právě přemýšlet na lamino deskou? Protože cenově je přijatelná, a když se podíváme na její čištění, tak je bez problémů a snadné o proti desce z masivu, která potřebuje určitou péči. Čím dále vyniká? Pestrou paletou barev. Jestliže spíše holdujete dřevu, tak ani to není problém. Nabízí i tuto vymoženost.

Když to celé shrneme, tak její funkce, kterou by měla poskytnout je dobrá i s celkovou pečovatelskou údržbou, ani v barvách není zaostalá. A cena se pohybuje v oblasti pro každého přijatelné. Lamino desky nezapomínají ani na ty, co mají rádi něco, co vynikne v jejich interiéru, tím je extravagance. Tudíž vám nabízí mnoho příznivých možností, než negativ.

Pakliže máte pochyby, jestli lamino deska bude opravdu vypadat jako dřevo, ničeho se obávat nemusíte. Díky pórům nechá vyniknout přírodnímu dřevu, na první pohled nic nepoznáte.

 

Deska z přírodního kamene

Nejpoužívanějším materiálem na desku z přírodního kamene je žula, křemenec a rula. Tyto materiály jsou dobré na údržbu a odolnější než-li mramor. Ten má tendenci nasakovat do sebe vlhko, je to kvůli pórům, které tomu nahrávají. Proto tento materiál vidíme spíše v koupelnách.

Můžeme sem přiřadit i vápenec, který snižuje praktičnost v celkovém využívání pracovní desky. Nejsou vůbec tvrdé o proti rule, žule a křemenci. Při větším nárazu a nevhodném používání kuchyňských pomocníků se stane, že desku z mramoru a vápence poškodíte.

Rate this post