Matrace

Matrace

Sdílejte

Matrace

 

Spánek je nezbytnou součástí našeho života, a proto bychom měli dbát na výběru vhodné matrace, popřípadě roštu. Na kvalitní matraci zregenerujeme své síly a příjemně si při spánku v ložnici odpočineme. Výběr matrace by se neměl rozhodně podceňovat, a to už jen proto, že v posteli strávíme necelou půlku svého života. Dobře zvolená matrace zaručuje vhodné rozložení váhy. Tím zaujmeme správnou anatomickou polohu a uvolníme svalstvo společně s páteří během spánku.

Matrací je nespočet druhů. Používá se spousta různých materiálů a Vy máte možnost vybrat si ten nejvhodnější. Molitanové matrace jsou vyrobeny z kvalitní polyuretanové pěny. I když se řadí mezi tvrdší matrace, jsou velmi žádané už kvůli své nízké ceně.

Pružinové matrace jsou známé svou dokonalou větratelností, nejlepší ze všech typů matrací. Doporučují se pro široké spektrum zákazníkům a vyhovují většině zákazníků. Pružinovou matraci můžeme umístit jak na pevnou desku, tak na lamelový nebo laťový rošt. Sendvičové matrace pak zahrnují širokou škálu matrací. Vybrat si můžete od standardních až po vysoce kvalitní. Tvořeny jsou především z několika vrstev a různých typů materiálů. Výsledný efekt dává následně matracím jedinečné vlastnosti v tuhosti, anatomii a vzdušnosti.

Taštičkové matrace se vyznačují tím, že své jádro mají složené z více než 400 jednotlivých pružin v samostatných taštičkách. Jedná se o velmi luxusní pružinové matrace, které mají velmi dobrou bodovou elasticitu. Vynikají také výbornými ortopedickými vlastnostmi a umístit je můžete na pevnou desku i rošt.

Dalším typem matrací jsou ze studené pěny. Jedná se o polyuretanové matrace, které jsou vyráběny za studena, tudíž v nich nenaleznete žádné škodlivé látky. Taktéž mají výjimečné ortopedické vlastnosti. Díky svému vnitřnímu složení umožňují velmi jednoduchou ventilaci vzduchu, čímž zabraňují hromadění se vlhkosti. Pokládají se většinou na rošt nebo perforovanou desku.

Latexové matrace jsou známé svou velkou bodovou deformací. Prohloubí se v místě, kde na ně působí největší váha, ale okolí matrace není tímto tlakem ani trochu ovlivněno. Matrace se skládají z různě tvrdých zón, proto se vhodně přizpůsobují ležícímu člověku. U latexových matrací je však nutné uložení na prodyšný podklad, tedy rošt.

Při výběru matrace rozmýšlejte rozumně a opravdu si dejte záležet. Vaše tělo si na kvalitní matraci odpočine a Vy se budete každé ráno cítit skvěle.

Rate this post
Sdílejte