Plovoucí podlahy

Plovoucí podlahy

Sdílejte

Plovoucí podlahy

Plovoucí podlahy se stávají stále více a více oblíbené. Můžeme je najít především v nových bytech nebo nových domkách. Vypadají totiž skvěle. Plovoucí podlahy mají své výhody, ale také nevýhody, které mohou být pro někoho zcela zásadní. Existuje několik druhů plovoucích podlah. Těmi jsou například laminátové podlahy, třívrstvé dřevěné podlahy nebo masivní dřevěné podlahy.

Laminátové podlahy mají výhodu v údržbě. Jsou tak vhodné do místností, které jsou frekventovanější. Laminátové podlahy se nijak zásadně esteticky neliší od podlah dřevěných.

Stále nejvíce oblíbené jsou třívrstvé dřevěné podlahy. Pokud se rozhodnete pro tento typ podlahy, můžete si být jistí, že se jedná o životní investici. Jsou totiž vysoce kvalitní, s tím samozřejmě také úzce souvisí cena těchto dřevěných podlah. Finančně jsou třívrstvé dřevěné podlahy méně dostupné, než ostatní podlahové krytiny. Jejich koupě se Vám ale v budoucnu určitě vyplatí. Dřevěné plovoucí podlahy jsou už povrchově upravené. To se nedá říci o masivních parketách. Ty jsou stále oblíbené právě díky tomu, že jejich povrch není upraven. Jsou přírodní a působí hřejivým a příjemným dojmem.

Novinkou moderní doby je kožená podlaha. Kožené podlahy mají opět své výhody i nevýhody. Výhodou této podlahové krytiny je jemnost. Na omak je totiž kůže jemná a celkově příjemná. Nevýhodou je samozřejmě finanční stránka. Je totiž cenově méně dostupná.

Další možností podlahové krytiny jsou korkové podlahy. Korkové podlahy mají mnoho výhod. Pokud máte doma malou ratolest, korkové podlahy jsou přesně pro Vás. Jsou totiž příjemně hřejivé. Další výhodou je fakt, že korkové podlahy jsou antibakteriální a samozřejmě také antistatické. Tento typ podlahové krytiny neobsahuje žádné škodlivé látky. Velkým plusem je 100 % ekologického a přírodního materiálu. Zajímavostí je, že tento typ podlahy se může likvidovat dokonce kompostováním.

Další lákavou možností je linoleum. Linoleum je typ podlahové krytiny, který se v dřívějších dobách vyráběl z přírodních materiálů. Poté se začalo linoleum získávat za pomoci PVC. V současné době se ale výroba opět vrací k přírodním materiálům. Přírodní linoleum má několik výhod. Je snadné na údržbu, je vhodný pro alergiky a také splňuje estetickou stránku. Můžete si totiž vybrat z mnoha různých barev a vzorů přírodního linolea.

Rate this post
Sdílejte