Jak zařídit panelákovou předsíň, aby byla pěkná a zároveň praktická? (první část)

Jak zařídit panelákovou předsíň, aby byla pěkná a zároveň praktická? (první část)

Sdílejte

Jak zařídit panelákovou předsíň, aby byla pěkná a zároveň praktická? (první část)

V panelákovém bytě žije v České republice více než polovina obyvatel. Klasická předsíň s vestavěnou skříní je malý designérský oříšek, pokud místnost chceme mít útulnou, pěknou a zároveň funkční.

Pokud do bytu vejdeme, je to první místnost, kterou vidíme, zde si odložíme svršky, boty a klíče a až poté jdeme dále. Takže je logické, že tato místnost musí být příjemná ale zároveň praktická. Na vybavení těchto prostor se mnohdy zapomíná, právě proto, že je to nejméně obyvatelná místnost z celého bytu a netrávíme zde tolik času jako v jiných prostorách.

Běžná paneláková předsíň je poměrně malá na nějaké velké vymýšlení, a pokud jsme zároveň limitováni financemi, pak se nám paleta možností značně zmenšuje. Při zařizování volíme vhodné rozmístění úložných a odkládacích prostor, příjemné barvy a doplňky, které se nám líbí a do interiéru pasují a funkční, zároveň pěknou podlahu. Samozřejmě můžeme zadat rekonstrukci firmě a nechat vše na nich, ať čarují, jak umí. Kdo ale tyto možnosti nemá, nabízíme Vám pár rad, jak si předsíň zařídit sami a pěkně.

Malá předsíň potřebuje především světlo

Paneláková předsíň téměř vždy trpí nedostatkem přirozeného světla, pokud jej tedy nemůžeme do předsíně přivést, pak volíme světla tak, aby nám místnost krásně osvětlila a nebyla ponurá a tmavá (zajímavé a v tomto případě i praktické je použití luxfer).

Praktické hlavně pokud máte děti je pohybové číslo, které se pohybem rozsvítí a také zhasne. Nemusíte pak myslet na vypínače na každé straně chodby. Barvy v malých prostorách volíme spíše světlé a teplé (ty jsou založené na odstínech žluté, hnědé, zeleno žluté a oranžové), vyvarujte se vymalování jen tmavou jednobarvou.

U větších místností je možné kombinovat tmavou a světlou barvu.

Rate this post
Sdílejte