Doplňky, které dělají domov a atmosféru (první část)

Doplňky, které dělají domov a atmosféru (první část)

Sdílejte

Doplňky, které dělají domov a atmosféru (první část)

Zná to asi každý. Přijdete k někomu na návštěvu do krásného bytu, vše je tam krásné, nové, moderní, ale přesto máte pocit, že tam něco chybí. Atmosféra domova. Atmosféra vyvolávající pocit, že tam lidé opravdu žijí, bydlí a mají to tam rádi.

Autor obrázku: Shoshanah

Toto kouzlo domova nám pomáhají dotvořit mnohdy drobné předměty – doplňky. Mnoho lidí si myslí, že jsou to zbytečné předměty a nepotřebují je, ale mnohdy jsou to i praktické věci, které oceníte. A na ty je dobré se zaměřit.

Mezi zaručené doplňky, které preferují především ženy, patří svíčky, které pomohou místnost zútulnit. Svíčky se prodávají v mnoha cenových relacích. Dá se říci, že patří k finančně nenáročným bytovým doplňkům hodícím se do všech místností včetně koupelny. Lze je koupit v mnoha barvách, vůních, velikostech i stylech a dají se kombinovat se stojánky, lucernami apod.

Tip: Velmi dobře vypadají svíčky ve skleněných nádobách vysypaných barevným pískem. Kromě toho navodí voňavé svíčky příjemnou večerní atmosféru. Zajímavou variantou jsou i plovoucí svíčky.  Při romantickém večeru je jistě využijete.

Od svíček je to jen kousek k aromalampám. V široké škále náplní éterických olejů si vyberete vždy vhodnou vůni pro vaše momentální duševní rozpoložení, ale byt bude navíc příjemně provoněn. Aromalampy se dělají v mnoha provedeních od malinkých až po veliké na několik svíček. Nejznámější je asi varianta na jednu svíčku, pod miskou s vodou. Ve vodě je éterický olej, který se vypařováním šíří.

Autor obrázku: Suzette Pauwels

Polštáře a polštářky jsou také mnohdy opomíjenou věcí, která může dotvářet dojem z místností. Nepatří totiž jen do ložnice, ale hodí se i na sedačku, křesla apod.

Materiálů je spousta stejně jako vzorů a na trhu je rozhodně z čeho vybírat. Polštáře lze doplnit o pléd či přehoz stejného vzoru.

Vše navíc využijete při chladných večerech. Tipem mohou být polštářky naplněné bylinkami, které krom svého vzhledu krásně voní a napomáhají relaxaci.

Rate this post
Sdílejte