Vyberte si sedací soupravu podle potřeby a ceny! Jak na to?

Vyberte si sedací soupravu podle potřeby a ceny! Jak na to?

Sdílejte

Vyberte si sedací soupravu podle potřeby a ceny! Jak na to?

Sedací souprava je obvykle takový druh nábytku, který nemáme v plánu rychle obměňovat. Proto by měla být sedací souprava volena přesně specificky podle našich možností, plánů, ceny, ale i vzhledu. Podívejme se na taková základní kritéria, na která je při výběru vhodné myslet.

Vzhled a barva

Úplně základním faktorem a podmínkou správného výběru sedací soupravy, je dobrá kombinace vzhledu a barvy. Nezapomínejme na místo, kam sedačku nakonec umístíme. Je-li to světlý obývací pokoj, kde máme zaoblený nábytek a celkově interiér místnosti laděn například do oranžova, rozhodně se nehodí hranatá kožená fialová sedačka. Správná volba tak bere ohled i na tvary použité v místnosti, ale i na barvu.

Autor obrázku: Tara Angkor Hotel

Samotná barva ale nemusí být jen v souladu s barvou nábytku. Může být i v souladu s barvou na zdech v interiéru. Také se někdy může hodit použít kontrast. Do světlého interiéru s teplými barvami tmavou sedačku, ale opět teplých odstínů.

Velikost a funkce

Kvalitní sedací soupravy nejsou jen místem na sezení, ale nabízejí i mnohé zajímavé funkce. Sedací souprava je tak nejen kusem nábytku, ale i funkční a estetická součást interiéru. Hlavní funkcí je určitě úložný prostor. Téměř všechny větší sedací soupravy mají možnost otevření nebo nadzvednutí a uložení mnohých potřeb do tohoto prostoru. Hlavně se tak jedná o polštáře, ale i deky nebo cokoliv, co potřebujete někam schovat.

Další důležitou funkcí je možnost přeměny sedačky v další lůžko. Je to vhodné při příjezdu nečekané návštěvy, která tak má kde složit hlavu. Jednoduše se například ohne opěradlo nebo se z úložného prostoru vytvoří další prostor pro sezení nebo ležení. Oblíbená a často využívaná funkce.

Nejlevnější?

Neměli bychom vybírat sedací soupravu jen podle nejnižší ceny. Rozhodně se vyplatí volit kompromis, mezi kvalitou a cenou, ale je nutné sedačku vyzkoušet. Po vyzkoušení je pak možné sedací soupravu objednat například z internetu a poté si ji nechat dovézt a domů. Ušetříte nejen na ceně sedací soupravy, ale ještě i za převoz. Toto je nejlepší varianta, jak ušetřit a pořídit si kvalitní produkt.

Rate this post