Zamilujte se do skla. Skvělý doplněk a prosvětlí byt!

Zamilujte se do skla. Skvělý doplněk a prosvětlí byt!

Sdílejte

Zamilujte se do skla. Skvělý doplněk a prosvětlí byt!

Někteří tvrdí, že žijeme v „době plastové“. Možná je to pravda, protože plast v současné době používáme úplně všude. Je to nejlevnější surovina a tak je logické, že jej používáme i v interiéru. Ale ne všechny doplňky z plastu předčí starou klasiku. To je sklo. A jak se přesvědčíte, rozhodně nevyšlo z módy.

Zajímavost: Věděli jste, že sklo bylo vynalezeno v Egyptě již kolem roku 3000 př.n.l.?

Autor obrázku: Tim Pierce

Začněte dveřmi

Jak dostat sklo a současně i světlo do interiéru? Začněte jej prosvětlovat. A začít můžete hned dveřmi. Na co volit klasické dveře nebo zatahovací plastové varianty, když jsou tu moderní skleněné posuvné dveře. Dodají úplně jinou dimenzi prostoru. Prosvětlí jej a hlavně jej i opticky zvětší.

Sklo nabízí v současné době mnoho možností. Ať jsou to již jmenované dveře, uplatnění najde i v nábytku, skleněné stoly nebo i dekorační police. Samotné sklo lze ale ještě mnohem více zakomponovat do interiéru. A to dokonce již při stavebních úpravách. Sklo se také velmi dobře čistí, čímž snižuje dodatečné náklady.

Rozdělte byt skleněnou stěnou

Pokud se tedy pouštíte do stavebních úprav pokojů, bytu nebo domu a budete místnosti rozdělovat, podívejte se na variantu s využitím skla. To lze totiž využít i na rozdělení místnosti ve formě příček. Moderní dělící skleněné příčky si stále více nacházejí uplatnění. Proč? Vypadají skvěle, v místnosti nepřicházíme o světlo a lze tak vytvořit jedinečný design celého bytu, například při rozdělení obýváku a kuchyně.

Se sklem lze jít ale ještě dál. Konkrétně to mohou být i větší stavební celky a úpravy, podílející se na celkovém designu domu. Sklo totiž můžeme použít i na skleněné fasády anebo prvky na vnější část domu.

Jak je to s bezpečností?

Obávat se toho, že by se o sklo mohl někdo poranit, je skoro bezpředmětné. Může být naopak bezpečnější, než plasty nebo jiný materiál. Moderní sklo je lehké, tvrdé a těžko rozbitné. Samozřejmě jsou místa, kde je nevhodné je používat kvůli malým dětem, ale to je již rozhodnutí na rodičích. Sklo se může pochlubit dlouhou trvanlivostí a nemění se jak co do barev, tak do vzezření.

Přečtěte si také článek o

Rate this post
Sdílejte