7 způsobů, jak může váš domov šetřit životní prostředí 1. část

7 způsobů, jak může váš domov šetřit životní prostředí 1. část

Sdílejte

7 způsobů, jak může váš domov šetřit životní prostředí 1. část

V mnoha státech spotřebuje vetší procento z obyvatel elektrickou energii a 30 procent lidí z celé zeměkoule vytváří emise skleníkovými plyny. Což není málo, když si uvědomíte, kolik lidí na světě je. Energetická účinnost, ochrana vody, recyklace a snižování produkce odpadu, to jsou všechny strategie, které mohou pomoci snížit uhlíkovou stopu pro váš domov a podporujete tím tak, že je to čistší, šetrnější k životnímu prostředí. Zde je sedm dostupných způsobů, jak svůj domov udělat šetrnější k životnímu prostředí.

1. Podívejte se na štítky

Na některých výrobcích, které splňují standardy energetické účinnosti, jsou uvedeny dodatky, jak podporují šetrnost pro životní prostředí a jsou tak ekologické pro naše každodenní používání. My tak můžeme být spokojeni, že děláme něco dobrého pro tento náš svět a snažíme se ho tak chránit. Tyto štítky, jenž udávají informaci, že jsou ekologické, usnadňují spotřebitelům identifikovat výrobky, které vám i ušetří peníze v dlouhodobém horizontu. Což uvítá každý spotřebitel. Pokud funkce úspory energie výrobku jsou prodávány dráž než standardní výrobek, musí výrobce prokázat, že náklady budou vráceny prostřednictvím úspor na měsíčních účtech za energie, jinak by koupě tohoto dražšího výrobku neměl smysl.

2. Přepnout na energeticky úsporné osvětlení

To znamená, že by náklady za osvětlení na účtech měla přibližně poklesnout asi o 18 procent spotřeby z vaší elektrické energie ve vašem domově. Pokrok v kompaktních zářivkách (CFL) a světlech emitujících diodové (LED) žárovky vedly v praxi k alternativě tradičních žárovek. Nové modely s kompaktními zářivkami a LED světly jsou nejen cenově dostupné, ale také vydávají teplo, jsou jasnější a vydávají taky větší světlo. CFL a LED diody používají 25 procent elektřiny, což je tolik jako u klasických žárovek v posledních letech i déle.

Rate this post
Sdílejte