Bambusy

Bambusy

Sdílejte

Bambusy

Autor obrázku: inoc

Mnoho lidí si nedovede představit trávení volného času bez starání se o svou zahrádku, která je mnohdy zdrojem nejrůznějších druhů zelenin či ovoce, které tvoří součást našich jídelních talířů. Kdejaká hospodyňka pak využívá zahrádku také pro pěstování nejrozmanitějších květin. Pokud i Vy patříte k ženám, které si neodpustí ozdobení kuchyňských stolů či konferenčních stolků v obývacím pokoji kyticí z vlastní zahrádky, neměla byste zapomínat na bambusy.

Bambusy v porovnání například s růžemi dorůstají nesrovnatelných rozměrů, avšak mohou se stát také ozdobou Vašich zahrad či lesů. Pro zajímavost nejvyšší druhy bambusů dorůstají až 40 m a za jeden den vyroste bambus až o 100 cm.

Pokud jste se rozhodli pro pěstování bambusů, měli byste vědět, že je dobré je sázet v jarním období. Bambusy nemusí tvořit pouze dekorativní funkci, ale může sloužit také například jako materiál pro konstrukci nejrůznějších staveb, výrobu nástrojů, nábytku, ale i papíru či oděvů. Lidé je používají také k výrobě léčiv a bambusové výhonky rovněž jako potravinu.

Bambusy hrají také nezastupitelnou roli při stabilizaci půdy před erozí. Aby se růstu bambusů dobře dařilo, je nutné jim umožnit dostatek vláhy po celý rok, chránit je před zimním větrem a zajistit jim kvalitní výživnou půdu.

Na této webové adrese http://www.bambusy.cz/ se můžete dozvědět, které bambusy jsou vhodné pro pěstování na území České republiky.

V katalogu specializovaného zahradnictví Rosteto s.r.o. naleznete také širokou nabídku kapradin. Kapradiny se mohou stát jak neodolatelnou dekorací Vašich pokojových místností, tak zahrad.

Rate this post
Sdílejte