Máme pro vás snadné způsoby, jak zazimovat váš domov a snížit tak...

Máme pro vás snadné způsoby, jak zazimovat váš domov a snížit tak náklady na vytápění 1. část

Sdílejte

Máme pro vás snadné způsoby, jak zazimovat váš domov a snížit tak náklady na vytápění 1. část

Pokud je zimní sezóna studenější než normálně, tak budete předpovídat, že spotřebitelé se budou muset snažit zvýšit účinnost svých systémů na vytápění, a tak nižší měsíční náklady za energie nebudou, ale zůstanete v teple po celou zimu. Avšak každý rok, lidé zapomínají, že když budou dodržovat velmi jednoduché kroky, mohou ušetřit stovky korun na účtech za energii. Není nic jednodužšího, jako umístění těsnící pásky podél dveří, což trvá jen několik minut a výrazně to sníží energetické ztráty a náklady.

Blokové návrhy

Vlastníkovi domu může unikat 5 až 30 procent energie z domova. Chcete zajistit, aby se studený vzduch neplížil přes průvan v oblastech domu, kde je to možné? Zkontrolujte tedy, zda kolem oken, dveří a jiných ploch, které by mohly mít otvory nebo mezery, neuniká teplo nebo naopak, chladný vzduch nevniká dovnitř, jako je u podkroví nebo sklepů.

Jakmile jste zjistili takovou situaci, jenž se u vás nacházejí, nainstalujte podél dveří tradičně používané povětrnostní těsnění proti vlivům počasí, aby jste ochránili oblasti, kde by mohl vznikat průvan.

Vyberte si energeticky úsporné topné systémy

Přechod na energeticky účinné vytápění může být jedním z nejúčinnějších způsobů, jak snížit spotřebu energie. Zvažte výměnu jakéhokoliv zařízení, které je staré více než 10 let, včetně zastaralých kotlů, radiátorů, tepelných čerpadel a pecí. Vysoké kotle mají kondenzační účinnosti, použité ve spojení s nízkoteplotními topnými systémy, což vám pomůže výrazně snížit spotřebu energie a zajistit návratnost investic.

Rate this post
Sdílejte