Venkovský styl v kuchyni

Venkovský styl v kuchyni

Sdílejte

Venkovský styl v kuchyni

By: Katie Taylor

Pokud patříte mezi ty, kteří milují venkovský styl a rádi by doma měli i takovou kuchyni, tak se pusťte do toho. Venkovský styl je opravdu výjimečný. Pokud jste šikovní a zruční, nebude pro vás proměna kuchyně až tak nákladná.

Venkovský styl vyzařuje pocit harmonie, klidu a také je v něm hodně romantiky

Pěkné kousky se dají sehnat u prarodičů, nebo ve staré chalupě, kde se ani na první pohled vůbec nemusí zdát, že jste narazili na nádherný kousek, ale po dodatečné úpravě můžete zjistit, že máte opravdový skvost. Jaké barvy jsou pro venkovský styl typické? Je to hlavně barva bílá, béžová, hnědá, jsou to pastelové barvy a barvy přírodní.

Typické pro venkovský styl je různorodý nábytek, který jednak může být různě starý a pak také různě barevný. To je přesně to charakteristické, co venkovský styl dělá jedinečným a originálním. Na zdech vypadá výborně kámen, dřevo, odkryté zdivo, cihly, ale i malé kachličky s různými kuchyňskými motivy. Rozhodně si zvolte kuchyňskou linku ze dřeva. V žádném případě nevolte lesk. U venkovského stylu jsou velmi důležité dekorace, které to vše dovedou do dokonalosti a celé to dokonale doladí. Nejste-li si něčím jisti, tak hledejte inspiraci na internetu, kde toho najdete dost.

Jaké látky se hodí k venkovskému stylu?

Jsou to především látky s kostkovaným vzorem, či s proužkem. Pošijte si polštáře, potahy, ubrusy, závěsy a opět platí to, že ne každá látka musí být stejná, ale měli by být různorodé. Doplňky jako keramika, kamenné nádobí a smaltované hrnce jsou také velmi vítané. Pokud máte nějaké popraskané nádobí či prvek, určitě to nevadí, ba naopak. To pak celku dodá nádherné kouzlo.

Nezapomeňte na židle položit podsedáky. Určitě nic nezkazíte tím, že stůl a židle přetřete na bílo a k zásuvkám dokoupíte kované úchyty. Těmi pak můžete ozdobit i kuchyňskou linku.

Rate this post
Sdílejte