Stínící technika – ochrana před sluncem

Stínící technika – ochrana před sluncem

Sdílejte

Stínící technika – ochrana před sluncem

Snad žádné okno není úplné bez stínící techniky. Ta totiž nejenom zdobí naše okna v podobě římských roletek, žaluzií či závěsů, ale také chrání interiér před sluncem nebo před zvědavými pohledy.

1558-1303574765

Hlavní účel stínící techniky

Jak už bylo výše naznačeno, hlavním účelem stínící techniky je zabránit průniku příliš ostrých slunečních paprsků do interiéru. Interiérové stínění nám tedy umožňuje regulovat množství světla, které pronikne skrze okenní tabule. Krom toho nám stínící technika také poskytuje soukromí formou neprůhledných materiálů. Na prvním místě musí být funkce, ale neméně důležitý je vzhled a cena. Každá stavba má jiné nároky na zastínění či regulaci světelného toku.

Možnosti stínění

Svět interiérové stínící techniky nabízí mnoho možností. Stínění může být spíše technické, avšak milovníci dobrého stylu ocení stínění, které zároveň oplývá dekoračními prvky.
Okna lze zastínit vertikálně či horizontálně, vše záleží na jejich stylu a typu. Pokud v interiéru dominují například francouzská okna, je vhodné zvolit například japonské stěny, které dokonale doplní tento styl.

Mezi nejlepší interiérové stínění, které disponuje nejvyšší kvalitou, patří klasické rolety, římské rolety Plissé, Duette, Twinrollo nebo Silhouette. Dále mimo klasické interiérové žaluzie využíváme také interiérové rolety a japonské panelové stěny.

1562-1303065161

Výběr a vlastnosti látek

Klasické textilní výrobky nabízí rozmanitý výběr látek. Tyto látky se vybírají nejen dle barevnosti, která je opravdu pestrá, ale také dle jejich vlastností a struktury.
Vlastnosti nabízených látek se liší dle potřeby zastínění. Pokud je zapotřebí, aby při zatažení daného stínění byla úplná tma, je vhodné zvolit látku blackoutovou, která dovnitř nepustí žádné světlo. Tento typ textilie je obzvláště vhodný k zastínění oken v ložnicích.

Výhody látek

Příjemnou výhodou je, že stínění udržuje teplotu v interiéru optimální. Během horkých letních dnů se nepřehřívá, jelikož stínění odráží tepelné vlny, které se snaží probojovat dovnitř. V zimních měsících naopak udržuje teplo uvnitř interiéru.

Další nepříjemností dobývající se dovnitř skrze okenní tabule, je hluk zvenčí. Stínění hluk snižuje, a tak zaručuje klidnější prostředí. Tím pádem se jedná o doplněk, který pomáhá vytvářet příjemné prostředí k obývání interiéru.

Interiérová stínící technika je v dnešní době opravdu moderním, estetickým a účelným doplňkem, která chrání interiér před slunečními paprsky. Pořiďte si proto do Vašich oken interiérovou stínící techniku, která bude plnit svůj účel a stane se neodlučitelným prvkem Vašeho interiéru. Veškerý bytový textil nabízí Linie Design.

Rate this post
Sdílejte