Uklízečka do domácnosti aneb Robotický vysavač

Uklízečka do domácnosti aneb Robotický vysavač

Sdílejte

Uklízečka do domácnosti aneb Robotický vysavač

Přijde k vám nečekaná návštěva a vy nestíháte uklidit? Přišli jste domů z práce, jste unavení a na úklid nemáte pomyšlení? Jste nemocní, takže úklid se odkládána dobu, kdy budete zdraví? Všechny tyto situace se dají perfektně vyřešit díky robotickým pomocníkům, kteří pořádek udělají za vás.

Proč bych si měl pořídit robotický přístroj?

Všichni musí uklízet, ale často se zdá, že neděláme nic jiného, než že chodíme z práce do práce, nejprve zaměstnání a pak nás doma čekají domácí práce. Mnohdy na to nemáme ani sílu, ani náladu. Kromě toho existují lidé, kteří už si nejsou schopni sami doma uklidit, protože jim to třeba zdraví nedovoluje, právě v těchto situacích se hodí robotický vysavač, který místo vás vysaje celý dům anebo robotický mop, který vydrhne snad každou podlahu. Nejlepší kombinace jsou oba přístroje, protože pak už se o podlahu nemusíte starat vůbec, vše za vás vyřeší zmáčknutí jednoho tlačítka.

Jak se robotické přístroje používají?

Když potřebujete, aby byl váš dům čistý, tak si vyberete program po případě lze nastavit i čas, kdy mají robotické mopy nebo vysavače s úklidem začít a pak už je vše na něm. Oba tyto přístroje jsou vybaveny senzory, díky kterým se dokážou orientovat v daném prostoru. Vědí, kde mají zajíždět a nezapomínají ani na rohy a také vidí překážky. Když se před nimi objeví překážka, tak vyhodnotí, zda se jí mají vyhnout, otočit se a změnit směr či jí přejet, což je dáno podle výšky, tak aby mohl robotický vysavač a robotický mop přejíždět z místnosti do místnosti i přes práh, ale zároveň, aby nenarážel do nábytku po případě do domácích mazlíčků a jiných podobných věcí.

Co všechno tyto přístroje umí?

Záleží na tom, kolik jste ochotni do něj investovat. Podle toho, jaký model robotického vysavače anebo robotického mopu si zakoupíte, jsou také dány jejich funkce. Existují takové robotické vysavače, které mají funkcí hned několik, jako je například automatický úklid, kde si vysavač sám volí program podle toho, jak je podlaha znečištěna. Anebo třeba funkce úklidu podél stěn, protože tam se prach drží nejvíce, tak to je oblast, kde se by se mělo vysávat častěji. A pokud usuzujete, že místnost je čistá, tak zapnete jen tuto funkci. A spousta jiných možností. Kromě toho, můžete vybírat model i podle náročnosti ovládání, protože existují takové modely, které lze ovládat pomocí dálkového ovládání, vedle nich jsou i takové, které sami dokážou vyhodnotit situaci a zareagovat a mnoho dalších.

Extra funkce

A na trhu se objevují a takové robotické vysavače a robotické mopy, které mají extra funkcí. Tato funkce je ovládání pomocí hlasu, což je velkou výhodou zejména pro starší osoby, které neumí ovládat tyto technické věci. Takže stačí jen dát vysavači či mopu povel a jako psovi a on bude pracovat místo vás.

Udělejte radost sobě a svým blízkým, protože když za vás uklidí robotický vysavači či mop, budete mít více času na sebe a na své známe a přitom bude váš dům dokonale uklizený – co víc si přát.

Rate this post
Sdílejte