Jak udělat vaši domácnost skutečně čistou

Jak udělat vaši domácnost skutečně čistou

Sdílejte

Jak udělat vaši domácnost skutečně čistou

By: Midtown Crossing at Turner Park

Určitě jako správná hospodyňka dbáte na to, abyste doma měla vše čisté a jako ze škatulky. Jste si však jistá tím, že neděláte někde chybu? Je opravdu vaše domácnost stejně čistá, jako se právě tváří?

Nejvíce bacilů se nedrží kupodivu na toaletě, ale v kuchyni a tam bychom si měli dávat největší pozor na vše. Po každé přípravě pokrmu si omývejte ruce a umývejte si je i před tím, než cokoliv připravíte. Určitě ne vždy, když vyndáte z lednice něco k jídlu, nebo začnete mazat dětem chleba, si ruce umyjete, ale na to si dávejte skutečně pozor a snaže se to hlídat.

Hygiena je také důležitá při krájení potravin. Nejlepší by bylo, kdybyste měli dvě prkénka na krájení a to jedno na maso a druhé na zeleninu. Nic nezkazíte tím, když si po krájení masa, prkénko postříkáte Savem a následně jej dáte do myčky. Uvařený oběd, uložte do dvou hodin do lednice. Pokud to tak neuděláte, pak dáváte zelenou všem mikroorganismům. Pozor pak hlavně na ukládání potravin včas do lednice, včas si dejte  chladícího zařízení hlavně v létě. Lednici umývejte často a to desinfekčními přípravky. Potraviny, které již nebudete konzumovat, nebo jsou prošlé, okamžitě vyhoďte.  Zbavte se všeho zbytečného vždy co nejdříve.

Kuchyňské houbičky jsou také velmi nebezpečné, protože se v nich rodí bakterie a mikroorganismy. Houbičkou dokážete roznést během úklidu bakterie po celém prostoru. Pokud tedy používáte právě ji při úklidu, nepoužívejte jednu houbičku delší dobu. Klidně si každý týden vyměňte houbičku za novou, protože ta je zdrojem velkého množství bacilů. Díky myčkám, už ale není takový problém s tím, že vaše nádobí bude špinavé i po umytí. Myčky jsou velmi hygienické a skutečně vám pomohou umýt nádobí dokonale a i po hygienické stránce naprosto bezvadně.

Je spousta věcí, nad kterými se třeba ani vůbec nepozastavíme a přesto je děláme špatně.

Rate this post
Sdílejte