Jak vybrat zahradní traktor v bazaru?

Jak vybrat zahradní traktor v bazaru?

Sdílejte

Jak vybrat zahradní traktor v bazaru?

By: Bradley Gordon

Nakupovat jakoukoli zahradní techniku v bazaru sebou přináší nejen úspory, ale i řadu rizik. Především jde o to, že je předpoklad, že stroje prodávané v bazaru mohou mít nějakou vadu. Často se stává, že jde i o vadu skrytou, která se projeví, až při běžném užívání. Platí to samozřejmě i u zahradních traktorů pořizovaných v bazaru.

Jak vybrat zahradní traktor v bazaru

Vždy vybírejte použitý traktor s opatrností. Na následujících řádcích Vám přineseme užitečné tipy, jak postupovat v případě koupě v bazaru. Pokud dodržíte těchto pár rad, snížíte riziko nevhodného výběru.

Nepatříte-li mezi odborníky přes motory a se zahradními traktory nemáte žádné praktické zkušenosti, rozhodně se vám vyplatí vzít si s sebou zkušeného odborníka. Ten Vám bude schopen posoudit stav vybraného stroje. Zjistit může i případné závady na motoru. Přítomnost této osoby se vyplatí. Neboť nepůjde zrovna o malou finanční investici.

Samostatný výběr

Zde se nezaměřujte pouze na cenu a výkon. Výkon použitého zahradního traktoru z bazaru není úplně směrodatný. Dokáže posekat i velmi přerostlou trávu na vašem pozemku. Spíše se soustřeďte na motor. Ne každý je schopný poradit si s mokrou anebo starou trávou.

V praxi se nejlépe osvědčil nákup použitých traktorů dovezených z Anglie. Proto volte motory Countax nebo Westwood. Disponují systémem s aktivním sběračem a sekačka má obvykle tři nože.

Rovněž se zaměřte i na mazání motoru. Nejlepší je tlakové mazání motoru, které je vhodné i pro sečení mokré trávy. U některých typů totiž dochází k ucpávání středového tunelu mokrou trávou. Zbytečně byste si přidělali práci s čištěním.

K typům, které se doporučují kupovat od českých výrobců v bazaru, patří zahradní traktory Honda. Mají snadnou obsluhu, jednoduchou manipulaci a vzduchem chlazené dvouválcové motory mají kultivovaný zvuk. Jsou i šetrné k životnímu prostředí a mají dlouhou životnost.

Cena a vlastnosti

Solidní zahradní traktory se prodávají v cenové relaci kolem 40 tisíc Kč. Tato částka může být pro vás dobrým vodítkem. Mezi dobré vlastnosti, jimž by měl disponovat i traktor z bazaru patří více funkcí. Což znamená, že kromě sekání jde o sběr, mulčování nebo zadní výhoz. Při výběru použitého zahradního traktoru v bazaru se ptejte i na možnosti příslušenství, jako je sněhová radlice, vozík, zametací kartáč apod., abyste zahradní traktor využili víceúčelové po celý rok.

Rate this post
Sdílejte