Jste kutil a máte rád svoji dílnu? – 2. část

Jste kutil a máte rád svoji dílnu? – 2. část

Sdílejte

Jste kutil a máte rád svoji dílnu? – 2. část

By: MAURO CATEB

Pokud chcete uložit malé nářadí do skříňky, pak je dobrý děrovaný sololit místo skla také ve dvířkách, protože ze vnitřní strany také plní funkci plochy, do které můžeme ukládat další věci. Zavřená skříňka tak brání sedání prachu na nářadí, ale pokud z té vnější strany dáme ještě i plnou plochu, pak se dovnitř dostane prachu ještě daleko méně. Vidíme vše jako na dlani a je na nás, abychom využili každý prostor plochy panelu.

Panel můžeme připevnit na desku, a tak je dostatečně přišroubovaný do stěny. Háčky, které jsme si vyrobili z drátu pomocí kleští, tak můžeme vytvarovat podle vlastní potřeby.

A nezapomínejme na strop, pod který taky můžeme něco uložit, ale nejprve si musíme vytvořit závěsný systém. Ten je dobré zvolit dle stropní konstrukce, může být třeba z panelů, dřevěných rámů či hurdisek. Závěsné prvky musí být bezpečně ukotveny a zatížení stropu, které tak vznikne, by mělo být přímo úměrné tomu, z čeho se daná konstrukce skládá. Můžeme sem například uložit plastové boxy.

Konstrukci můžeme vystavit z lehkých slitin, dřeva či jeklů. K jeho výstavbě použijeme takový materiál, aby splňoval naše nároky na nosnost stropu. Proto dáváme pod strop lehké věci, které nebudou velkým zatížením pro jeho nosnost, a je také vhodné opatřit tyto věci štítky, které nám prozradí, jaký obsah dané věci obsahují.

Pokud máme úložný prostor na trámové konstrukci, je to jednoduchý a také moc finančně nenáročný způsob, jak můžeme uložit desky, ale i hranoly a další podobný materiál. Taky se zde mohou zavěsit jízdní kola v době, kdy na nich moc nejezdíme, tedy hlavně v době zimních měsíců.

Tak si vytvoříme další místo, které můžeme využít jiným způsobem a kolo jednoduše zazimujeme.

Rate this post
Sdílejte