Máme rádi barvy – omyvatelná barva – 1. část

Máme rádi barvy – omyvatelná barva – 1. část

Sdílejte
Autor obrázku: Jolante van Hemert

Přemýšlíte, že byste si chtěli zpestřit bydlení a myslíte si, že barevné kreace jsou tím pravým, co vám pomůže tento sen splnit? Rádi byste viděli svět přes růžové brýle? Pak si zapamatujte, že není jenom růžová, která vás rozveselí a zvedne vám náladu, mnoho užitku vám přinesou vnitřní nátěry, které vaše stěny udrží krásné čisté a budou vám připadat jako nové.

Aby to vydrželo co nejdéle

Většina lidí by ráda malovala co nejméně za svůj život a přála by si, aby jí tyto stěny vydržely krásné a čisté co nejdéle. Není to nesplnitelný sen, ale při výběru barvy se musíte zaměřit nejen na její barvu a barevný odstín, ale také na omyvatelnost.

Není omyvatelná barva jako omyvatelná barva

Omyvatelnost je magické slůvko, které znamená, že barvy, které si kopíte mají vyšší kvalitu. Složení je takové, že se nečistoty, které sedají na zeď, nedostanou hluboko do jejího podkladu, a můžete je z vrchní části umýt vodou a hadříkem, ale klidně i kartáčkem. Ale taky je dobré mít na paměti, že tuto proceduru lze provést jen po určitý počet, to záleží právě na kvalitě barvy.

Některé barvy, které nejsou natolik kvalitní, vydrží jenom jedno omytí a potom dojde k postupné ztrátě této vlastnosti. Barva se začne stírat a vy budete muset za nějaký čas zase malovat. Ale pokud koupíte ty nejlepší a nejkvalitnější barvy, pak je můžete omývat skoro neomezeně a tak vydrží na stěně dlouhé roky a vy nemusíte řešit to, že budete muset opět líčit a malovat.

Omyvatelné barvy jsou vhodné do domácností, kde jsou malé děti, zvířata, je také dobré ji použít v koupelně či v kuchyni, kde jsou zdi velmi často mastné či mokré. Omyvatelné barvy vám také mohou nahradit i obklad v prostoru, který je za pracovní deskou, ale ne tu, která je za sporákem, tam se doporučuje jako vyšší ochrana třeba sklo. Když se vám na stěnu dostane špinavá voda, nebo na ní jsou zbytky zaschlých potravin, tak si nemusíte lámat hlavu s tím, že ji odsud nedostanete pryč.

Rate this post
Sdílejte