Zahradní sestava – vybírejte podle účelu, materiálu i místa, kde bude umístěna

Zahradní sestava – vybírejte podle účelu, materiálu i místa, kde bude umístěna

Sdílejte

Zahradní sestava – vybírejte podle účelu, materiálu i místa, kde bude umístěna

By: Herry Lawford

Nakupování zahradních sestav vypadá na první pohled velmi snadně. Přijdete do kamenného obchodu nebo e-shopu a vyberete si sestavu podle toho, jak se vám líbí. Vše si odvezete domů a umístíte na zahradu. V některých případech vše vyjde tak, jak má. Ovšem častěji se stává, že jsou zákazníci s výběrem zahradní sestavy nespokojeni a nevyhovuje jim. Předáme vám v článku pár základních rad a postupů, které vám mohou s nákupem i výběrem pomoci.

Vždy je důležité položit si před samotným nákupem zásadní otázky. Ze všeho nejdříve musíte vědět, k čemu bude celá sestava sloužit a kde bude umístěná. Je opravdu velký rozdíl mezi tím, kde bude sestava stát. Od toho se odvíjí řada dalších otázek.

Účel a složení sestavy

Důvodů k pořízení sestavy může být hodně. Jedni si jí kupují pro posezení s přáteli u jídla a pití, druzí zase kvůli odpočinku. Aby vše fungovalo, tak jak má, musíte brát na zřetel jednotlivé parametry sestavy. Což znamená stolu, židlí a lavice. Důkladně proto zvažte, k čemu ji využijete nejčastěji.

Umístění

Celkem složitá otázka… Sestava se může umístit na otevřené prostranství, pod slunečník, pergolu nebo do zahradního altánu. Varianty jsou to všechny vhodné, pozor si jen musíte dát na materiál, ze kterého bude sestava vyrobená. Pro zakrytá prostranství si klidně můžete pořídit sestavu z ratanu, banánového listu či vodního hyacintu.

Jiná situace volby materiálu se odehraje v případě toho, že některá část nebude zakrytá. Tady se budete potýkat s větrem a prachem. Volí se proto materiály jednodušší na údržbu. Pod pergoly a slunečníky se zásadně umisťují zahradní sestavy z velmi odolných materiálu. Poohlédněte se po dřevu.

Materiál, z kterého bude zahradní sestava vyrobená

Může jít o výrobek z plastu, kovu, ratanu a dřeva. Plast není zrovna nejoblíbenějším materiálem, ale je nejlevnější. V případě jeho uplatnění na sestavu vyžaduje od výrobce masivní plast. Ten poznáte i podle výší ceny, než u plastu nekvalitního.

Dřevo je naopak materiálem úplně stvořeným pro sestavy. Krásně zapadne do každé zahrady, je nenucené a při vhodné volbě a dobré péči bude sestava dlouholetým společníkem. Na trhu se setkáte se zahradními sestavami vyrobenými z klasického dřeva nebo exotického ratanu.

Rate this post
Sdílejte