Moderní stavby, materiály a trendy v 21. století

Moderní stavby, materiály a trendy v 21. století

Sdílejte

Moderní stavby, materiály a trendy v 21. století

Děrované plechy, tahokov, ocelové rošty nacházejí ve stále větší míře uplatnění při architektonickém ztvárnění exteriéru a interiéru nových moderních staveb. Použití nacházejí při konstrukci fasád, venkovních žaluzií, při řešení nezvyklých výplní balkonových zábradlí, pro zakrytí únikových schodišť, dále jako materiál pro atypické podhledy a dělící stěny. Také je používán pro prvky městského mobiliáře. Široký sortiment výrobků se využívá nejen ve stavebnictví, ale také v technologiích pro zemědělství, v potravinářském, chemickém a těžebním průmyslu.

O příkladech použití ve stavebnictví je možné se zmínit o obchodním a zábavním centru NISA v Liberci, kde představná fasáda z hliníkového tahokovu zdůrazňuje oblé linie budovy, zároveň zakrývá technologická zařízení stavby a umožňuje neomezenou variabilitu řešení obchodní reklamy a upoutávek na program zábavního centra.

Nápadnou budovu BB Centra se speciální akustickou stěnou z děrovaného plechu lze vidět z magistrály v Praze-Michli.

Na brněnském výstavišti stojí za povšimnutí pavilon F. Představná fasáda z děrovaného plechu plní funkci protisluneční clony před prosklenou fasádou.

Na severu Moravy na nádraží v Ostravě-Svinově uvidíte kovové podhledy a zákryty z tahokovu. Zakrývají prvky technologických zařízení nové prosklené nádražní haly.

Z rozhledny na Hnědém vrchu v Krkonoších pohlédnete do kraje z věže tvořené nosnou dřevěnou konstrukcí v kombinaci s ocelovými prvky roštů a tahokovovými výplněmi točitého schodiště.

Rozhledna Hnědý vrch v Peci
Rozhledna Hnědý vrch v Peci

Za tím vším stojí největší výrobce a dodavatel perforovaných materiálů v České republice, společnost PERFO LINEA a. s. Tato společnost je značkou seriózního, kapitálově silného celku s dlouholetou zkušeností. Od roku 1993 nabízí široký sortiment výrobků pod jednou střechou. Ústředí společnosti sídlí v Chrudimi. Výrobní závod se sídlem v Prostějově zajišťuje sériovou a zakázkovou výrobu. Zboží si můžete osobně vybrat ve skladech v Chrudimi a Prostějově. Nabízíme více než 600 skladových položek děrovaných plechů, 100 položek tahokovu a 40 položek ocelových roštů k okamžitému odběru Samozřejmostí je vlastní dopravarozvoz po České republice. Do východoevropských zemí firma úspěšně exportuje od roku 2004.

PERFO LINEA Chrudim
PERFO LINEA Chrudim

První e-shop s perforovanými materiály svým způsobem neobvyklý obsahem nabídky – děrovanými plechy, tahokovem, rošty a schodišťovými stupni byl spuštěn v srpnu 2009. Rychlý a pohodlný nákup přes internet můžete vyzkoušet i Vy. Více na http://shop.perfolinea.cz/

Inspiraci a oporu najdete právě u nás. Více informací naleznete na www.perfolinea.cz a www.metal-architecture.eu, www.kovovyroba-perfolinea.cz

PERFO LINEA a. s.
Chrudim, K Májovu 1262, tel: 469 603 111
Prostějov, Šlikova 9, tel: 582 401 127
Skype: perfolinea
perfolinea@perfolinea.cz

Rate this post
Sdílejte