Šatní skříň musí být praktická

Šatní skříň musí být praktická

Sdílejte

Šatní skříň musí být praktická

Uvádí se, že lidé používají jen část oblečení, které mají ve své šatní skříni jen proto, že jej nemohou najít. Může za to špatně postavená šatní skříň. Proto je důležité, abyste při výběru šatní skříně přemýšleli nad tím, aby byla prakticky řešená.

Vestavěná anebo volně stojící?

První otázkou, kterou musíme řešit je prostor, který máme k dispozici. Protože podle něj se rozhoduje velikost vaši šatní skříně. Někteří lidé přemýšlí nad tím, zda je lepší mít volně stojící šatní skříň anebo si nechat udělat vestavěné skříně. Každá z těchto variant má své výhody i nevýhody. Asi tou největší výhodou vestavěné šatní skříně je prostor, který dokonale využijeme a zároveň, i ten který dostaneme, protože budeme moci využít každý koutek a tak si dopřejeme praktickou šatní skříň. Avšak je to poněkud dražší volba, než když si vyberete nějakou skříň z katalogu. Ta má výhodu v tom, že jí lze volně přenášet, takže pokud byste chtěli svůj domov nějak změnit či oživit, tak to bude daleko jednodušší.

Abych na tebe lépe viděla

Jedním z důležitých prvků praktické šatní skříně je osvětlení. Někteří stávají do práce brzo ráno a nechtějí pronikavým světlem probudit své drahé polovičky, a proto je velmi vhodné když je skříň osvětlena malými bodovkami. Ovšem, že se osvětlení hodí i do denního světla, protože se ve skříni budeme moci lépe orientovat a díky světlu uvidíte i detaily, které mohou pomoci rozlišit například dvě podobné trička a podobně.

Polic není nikdo dost

Jedním z problémů je velikost skříně, protože někteří mají pocit, že se jejich oblečení nevejde do jejich skříně. Avšak když je šatní skříň prakticky zařízená, tak se vám do ní vejde, vše co potřebujete. Doporučuje se, abyste si vybírali takovou skříň, která má úplně horní police trochu vyšší, protože tyto police jsou určeny pro sezónní věci, které nepoužíváte tak často, a tedy nepotřebujete na něj dosáhnout každé ráno. Naopak poličky po boku by měly být spíše nižší, abyste mohli uložit více druhů oblečení, a také při nižších kopečcích se lépe vyznáte.

Ve skříni nesmí chybět šuplíky

Snad nezbytnou součástí každé praktické šatní skříně jsou šuplíky, bez nich je skříň jako člověk bez ruky, protože právě díky šuplíkům máme daleko větší přehled. A také dostaneme vhodné místečko pro menší kusy, jako je spodní prádlo či ponožky. Někteří lidé v nich také schovávají pásky či jiné doplňky, a tak je využívají i jako šperkovnice.

Dveře jsou základ

Každá skříň musí být zakrytá dveřmi. Je jedno, zda volíte ty posuvné anebo klasické, ale dveře opravdu musí být, jednak z hygienického hlediska, aby se na vaše čisté prádlo neprášilo, ale zejména z toho estetického, protože otevřená skříň vyvolává pocit nepořádku.

Šatní skříň je základ každého bydlení. Nikdo nemůže mít oblečení jen tak někde položené, a proto je důležité, jakou skříň zvolíte.

Rate this post
Sdílejte