Zahradní altán

Zahradní altán

Sdílejte

Zahradní altán

Patříte k těm lidem, kteří mají velkou zahradu a nevědí, jak využít její prostor? Kromě toho, že na zahradě můžete vysadit různé květiny či pěstovat ovoce a zeleninu, je dobré také prostor zahrady využít k odpočinku a relaxaci. Výborným nápadem proto může být postavení zahradního altánu. Ten se může stát útočištěm před sluncem a deštěm.

V zahradním altánu můžete začít svůj nový den. Poskytnou Vám příjemné posezení u snídaně, oběda, večeře s výhledem na celou zahradu. Číst si v něm můžete svou oblíbenou knížku, nebo jen tak odpočívat uprostřed přírody. Patří k nejrychlejším řešením, jak na zahradě vytvořit stinné místo. Staly se oázou klidu a míru pro pozorování přírody i v deštivých a chladných dnech podzimu.

K čemu slouží?

Sloužit může nejen k posezení a odpočinku, ale jsou i místem, kam se dají uložit nepotřebné věci či zahradní nábytek a nářadí na zimu. Dnes si můžete vybrat z celé řady zahradních altánů převážně vyrobených ze dřeva. Zpestří celou zahradu. Strávit v něm klidně můžete i celý den. Klidně si do něj můžete umístit gril a připravené pokrmy si vychutnat schovaní před přímým sluncem.

Stavba zahradního altánu

Sestavit si ho můžete sami svépomocí, nebo si jej objednat u renomované firmy. Zahradní altán vybudován firmou bude mnohem jednodušším řešením. V případě jeho stavby se o nic nemusíte starat. Vše provede firma a altán stojí do dvou dnů.

Rozhodnete-li se stavět svépomocí tak si dejte pozor na velikost altánu. Pro stavbu zvolte dřevo a nechce ti na míru nařezat desky. Je to jednodušší, jelikož zahradní altány by měli být vytvořené na míru. Zejména z toho důvodu, aby dobře korespondovaly s domem a typem zahrady. Pak už je to jednoduché.

Desky připevníte k sobě a hrubá stavba altánu je na světě. Poté se vrhnete na střechu. Střechu si můžete zvolit pískovanou lepenku či zdobenější krytinu. Zdobenější krytina je výhodnější i kvalitnější. Altán pak jen vybavíte dřevěnou podlahou, zahradním nábytkem a okrasnými truhlíky.

Rate this post
Sdílejte