Zahradní grily

Zahradní grily

Sdílejte

Zahradní grily

Český národ je národem doslova milujícím grilování a vše co s ním souvisí. Často se tak na zahradách setkáte s podívanou, kdy se na grilu připravují nejrůznější kulinářské speciality, které voní široko daleko a mnohým lidem nedají spát. Když se ke grilu koupí i soudek piva, tak to rozhodně nemá chybu. Když se vydáme po stopách zahradních grilů, tak zjistíme, že v dnešní době jsou nabízeny všemožné grily. Základem každého grilování se staly zahradní grily na dřevěné uhlí.

Jak si vybrat správné zahradní grily a jejich parametry

Tento nákup nás může potkat až několikrát v životě. Proto si před koupí položte otázku, co vlastně od nich očekáváte? Dle odpovědí se bude odvíjet výběr. Nejlevnější variantou jsou grily na dřevěné uhlí, ale ty nemusí všem vyhovovat. O něco zdravější, ale i nákladnější jsou grily plynové. Jsou celé ovladatelné a velmi rychlé nejen na přípravu masa.

Jakmile jste si jistí tím, jaký druh zahradních grilů chcete, měli byste porovnat jednotlivé modely. Mezi nejdůležitější rozhodovací parametr patří grilovací plocha a velikost grilovacího roštu. Dále se zaměřte i na materiál roštu a u plynových grilů i na výkon a regulovatelnost, která přímo souvisí se spotřebou plynu. Nezanedbatelnou informací pro top rozhodnutí bude i využitelnost spalitelnosti plynů.

Typy zahradních grilů

Zahradní grily na dřevěné uhlí jako jistota

V mnoha domácnostech se tyto grily staly jakousi jistotou, ke které se sáhne vždy, když dostane někdo z domácnosti chuť na grilované maso. Jistotou je hlavně proto, že ke svému provozu nepotřebuje prakticky žádnou energii. K zahradnímu grilování tak stačí zahradní gril, sirky a dřevěné uhlí. Chuť masa grilovaného na dřevěném uhlí nelze alternovat elektrickými grily.

Kombinované zahradní grily

Ty jsou určeny zejména pro milovníky uzených specialit, jelikož jejich součástí je i udírna. Maso grilované na tomto grilu má lahodnou chuť, a pokud se nechá ještě dojít v udírně, bude se v stech doslova rozpadat. Není to sice udírna klasická a maso z ní nikdy nebude takové, jaké by z pohledu pravého uzení mělo být, nicméně jeho koupě není na škodu.

Plynové zahradní grily

Disponují jednoduchou a rychlou obsluhou. Díky plynovým hořákům dokážete grilovací rošt rozžhavit rovnoměrně a udržíte i konstantní teplotu. Ovšem zapomínat nesmíte na pořízení plynové bomby, ke které se bude připojovat. Grilování se tak stane každotýdenní zábavou díky jednoduchosti tohoto typu grilu.

Rate this post
Sdílejte