Zahradní houpačka dřevěná

Zahradní houpačka dřevěná

Sdílejte

Zahradní houpačka dřevěná

Mnoho lidí si nedovede představit zahradu bez houpačky. Houpačka pro ně představuje to správné synonymum zahrady a lenošení. Vždyť co je báječnějšího než odpočinek na zahradní houpačce dřevěné. Proti tomuto faktu se nedá nic namítat. Ovšem než si jí na zahradu postavíte, dobře si vyberte.

Jaký zvolit postup pro výběr zahradní houpačky dřevěné?

Základním mezníkem pro váš výběr by měla být nosnost. Rozhodovat se budete jinak v případech, kdy vám bude sloužit jen pro chvilkové zpestření volných chvil a jinak, když jí budete používat denně. Dalším neméně důležitým faktorem je zajištění její bezpečnosti. Ta tkví především ve stabilitě. I u dřeva je nutné dávat na to pozor.

Opomíjet bychom neměli ani její pohodlnost. Přece jen si chcete pořídit nábytek, v kterém bude sedět rádi a ne jen s donucením. Pozor proto na zakončení okraje sedáku zahradní houpačky dřevěné. Mělo by být měkce do oblouku. Nikdy si nekupujte s okrajem ostrým. I když tento problém se dá vyřešit pomoci polstrování.

Na co si dát hlavně pozor

  • nosnost
  • počet lidí, kterých se na houpačku vleze
  • velikost sedátka
  • materiál – zda je o masiv či borovici

Zajímavá konstrukce houpačky dřevěné Příjemnou variantou je jiná konstrukce zahradní houpačky dřevěné. Skládá se ze dvou protilehlých lavic. Mezi nimi je umístěná podlážka, takže o dokonalé pohodlí je postaráno. Nikomu z osazenstva nemusí viset ve vzduchu. Navíc nabízí příjemnou možnost konverzace s protějškem za klidného pohupování. Také pro děti je tahle houpačka vynikající a mají ji v oblibě.

Stálost dřevěných houpaček

Zahradní houpačky dřevěné neodmyslitelně patří k rodinným domkům, zahradám, chatám i chalupám. Hodně lidí si určitě vybaví představu domu, bílého plotu a nově natřené dřevěné houpačky pod stromem. Už jen pro její stálost a tuto představu stojí za to zvážit její koupi. Taková houpačka jednoduše splyne s vaším exteriérem a vytvoří na vaší zahradě místo, které budete rádi navštěvovat.

Pořizovací cena je sice o něco vyšší, než je tomu u kovových, ale vydrží déle, je bytelnější a za ten pocit to určitě stojí. Mají povětšinou i vyšší hmotnostní toleranci. Pak už stačí si vybrat pohodlné polstrování ve stylu, které máte rádi a můžete si užívat klidné atmosféry, kterou houpačky vyvolávají.

Rate this post
Sdílejte