Dekorace v bytě

Dekorace v bytě

Sdílejte

Už jste někdy slyšeli o dekoraci do bytu či domu v podobě domácího graffiti? Tento trend k nám doletěl ze světa a byl využit již v mnoha domácnostech. Ale spousta lidí o něm stále neslyšela. Půvab tohoto graffiti spočívá v tom, že si pozvete tzv. grafika přes graffiti a řeknete mu, co by se mělo ve vašem bytě změnit. Jak víme, tak grafici mají hlavu plnou dobrých nápadů, jen je si musíte vybrat ten, co sedí zrovna vám. Měli byste mít tedy jasnou představu o tom, co chcete nakreslit a kam. Tahle práce je poměrně i nevděčná. Mnoho lidí mají nápad, který se jim zdá super, ale když potom vidí konečné provedení ve větším měřítku na své stěně, zhrozí se a grafika vyženou.

Ještě jsme si ale neřekli, co graffiti použité v bytě znamenají. Většinou jde o různé citáty, které si vyberete z knížky. Můžou být o lásce, přátelství, rodině apod. Tyto citáty by vám měly každý den připomínat, proč žijete tak, jak žijete. Měly by vám vykouzlit úsměv na tváři a přivodit příjemnou atmosféru, při které budete třeba vzpomínat na časy dávno zapomenuté. Díky graffiti na zdi si je zase můžete oživit. Tohle je jedna z možností, jak může domácí graffiti vypadat.

Jinou možností může být malba. Máte nově vymalovaný byt a něco mu pořád chybí? Na zdi nechcete žádné čmáranice, ale například obrázek antilopy nebo ještěrky by se vám určitě líbil? V tom případě si opět pozvěte designéra. Ten se s vámi poradí a speciální technikou vám namaluje nebo postříká originálně zeď. Vaši známí z toho budou také nadšení, až jim budete ukazovat novou tvář vašeho bytu a budou toužit po něčem podobném. Určitě jim pak můžete doporučit vašeho grafika. Pro tyto lidi není práce nikdy dost, a když se jim vaše nabídka bude líbit, skočí po ní hned a budou se dost snažit. Vždy je totiž lepší mít deset dobrých hodnocení a žádné špatné, než naopak.

U této profese designéra a grafika se často nedá pustit fantazie tzv. na špacír. Lidé si sami chtějí vybrat, co budou mít ve svých příbytcích a je to vcelku pochopitelné. Ale zkuste si někdy pozvat nějakého odborníka a nechte mu volnou ruku. Budete určitě překvapeni neobyčejností jeho výtvoru a třeba se vám nakonec bude líbit víc, než ten, co jste měli v hlavě.

Poslední důležitá informace. Víte, kde takového dobrého grafika najít? Naše generace často spoléhá na média jako je facebook nebo instagram. Tam ale nutně zaregistrováni být nemusíte, abyste se dostali k důležitým informacím. Stačí zadat do internetového prohlížeče např. graffiti doma a najdete i návod, jak si vytvořit vlastní graffiti. Říká se tomu tzv. SprayPrinter a může si jej vytvořit kdokoli z předlohy nebo z fotky třeba i z chytrého telefonu. Více o SprayPrinter najdete na internetu. Můžu vám jen říci, že to opravdu stojí za to.

Rate this post
Sdílejte