Pronajímání bytu je cesta k bohatství

Pronajímání bytu je cesta k bohatství

Sdílejte

Jestliže přemýšlíte nad investičními příležitostmi, potom se vám nabízí hned několik atraktivních možností. Nicméně investování do akcií, komodit či dluhopisů vyžadují poměrně hluboké znalosti této problematiky, a tak se laici poohlíží po jiné alternativě. Zajímavým způsobem, jak uložit své peníze a ochránit je před inflací, je koupě nemovitosti. Ačkoliv si říkáte, na co vám bude takový třípokojový byt, když máte velký rodinný dům, neměli byste hned tuto variantu zavrhovat. Prozradíme vám, jak se dá na pronajímání bytu vydělat.

Z dlouhodobého hlediska ceny nemovitostí neustále stoupají, a tak máte jistotu, že když budete potřebovat velký obnos peněz, byt snadno prodáte za vyšší cenu, než za kterou ho momentálně koupíte. Pokud nemáte dostatek peněžních prostředků na to, abyste nemovitost koupili v hotovosti, nevadí. Stačí si vzít hypotéku.

Pronájem vám zaplatí hypotéku

Hlavní výhodou je, že to, co získáte z pronájmu, vám zaplatí splátku na hypotéce a možná vám zbyde i něco navíc. Záleží na tom, jak vysokou splátku budete mít a jak vysoké nájemné si budete účtovat. Pokud nechcete koupit zajíce v pytli od tygra, doporučujeme, aby vám se vším poradil finanční poradce. Přestože se většina bankovních domů tváří férově, ne vždy její produkty férové jsou.

Potřebujete-li si udělat představu o tom, na kolik vás taková hypotéka přijde měsíčně, nabízí se kalkulačka hypotéky. Prostřednictvím tohoto online nástroje snadno zjistíte, na kolik let si budete muset hypotéku rozložit, abyste ji byli schopni měsíčně splácet.

Investice do nemovitosti bude pro vás velké plus. Obohatíte své portfolio nemovitostí a získáte peníze z pronájmu.

Úvěr na rekonstrukci

Jestliže už byt navíc vlastníte, potom ho stačí zrekonstruovat a poskytnout k pronájmu. Abyste nemuseli renovaci financovat z vlastní kapsy, existuje úvěr na rekonstrukci. Tak se nebojte těchto možností.

Rate this post
Sdílejte