Garáž u rodinného domu: Vyplatí se, nebo ne?

Garáž u rodinného domu: Vyplatí se, nebo ne?

Sdílejte

Klasik-102-5Prakticky každá domácnost v současné době disponuje minimálně jedním automobilem. Není se čemu divit! Doba se zrychluje a mobilita je jedním z typických znaků moderní společnosti. I proto se vyplatí myslet na vaše auto i v případě realizace novostavby. Stejně tak je vhodné promyslet její stavbu i tehdy, pokud už bydlíte. My se v následujících řádcích soustředíme na důvody pro její pořízení a také na to, z čeho ji stavět, případně jak postupovat.

Důvodů se najde hned několik

V minulosti projekty rodinného domu s garáží jednoznačně počítaly. Dnes tomu tak pokaždé není, protože moderní vozy již nekorodují a spousta z nás je nechává venku. Sednout si ovšem v zimě do studeného auta a následně nenastartovat je zkušenost, kterou nechce zažít skoro nikdo. Podobná situace přitom nastává v létě, kdy je vůz doslova rozžhaven ostrým letním sluníčkem. Jinak potřebujete i zázemí, když je zapotřebí se autu věnovat, doplnit kapaliny apod.

Modern-100-1

K rodinnému domu prostě patří…

Vzhledově může garáž perfektně korespondovat s rodinným domkem. Záleží jen na vás, zdali bude jeho nedílnou součástí, anebo ji postavíte na zahradě s tím, že k ní povede vjezd. Zlí jazykové tvrdí, že zplodiny jdoucí z vozu odsuzují garáž k tomu, aby stála od rodinného domku dál. Není tomu tak, vždyť vůz startujete s otevřenými garážovými vraty a výfukové plyny jdou ven.

Z jakého materiálu stavět?

Jestliže garáž přistavujete k již realizovanému objektu, pak jsou optimální cihelné bloky, případně porfix nebo podobné materiály. Moderní rodinné domy na klíč s garáží počítají a je postavena ze stejného materiálu jako objekt. Jednat se může o dřevěnou konstrukci, cihelné bloky, anebo objekt litý z betonu. Technologií je zkrátka hodně. V každém případě se nevyplatí budovat klasické přístřešky z kovové konstrukce anebo nakupovat hliníkové garáže. Jejich celková výdrž je totiž minimální a při větším větru můžete její komponenty hledat všude v okolí.

 


Rate this post
Sdílejte