Lité podlahy: Sázka na jistotu v novostavbě i rekonstruovaném objektu

Lité podlahy: Sázka na jistotu v novostavbě i rekonstruovaném objektu

Sdílejte


Ať už stavíte anebo komplexněji rekonstruujete své stávající bydlení, určitě nemůžete zapomenout na realizaci podlahových ploch. Ještě v nedávné minulosti se jednalo o jakousi samozřejmost, kdy se prostě v míchačce nebo domíchávači vytvořil beton, který se pak naléval do interiéru a vyrovnával, aby byla podlahová plocha dokonale rovná. Dnes je situace poněkud odlišná. Tato metoda stále existuje, nicméně mnohem efektivnější jsou lité podlahy. V čem? Čtěte dál, v následujících řádcích se to dozvíte.

Samonivelační vlastnosti

Moderní anhydritové podlahy vznikají vyléváním specifické směsi složené ze síranu vápenatého, vody, speciálního jemného písku a dalších součástí. Hlavní výhodou celé směsi je fakt, že má samonivelační vlastnosti. Jinými slovy, bez problémů se vyrovná do podoby, v jaké ji potřebujeme mít. Důležité je pouze položení podkladu, který nejčastěji tvoří polystyren, respektive potrubí podlahového vytápění.

Optimální tepelná vodivost

Dříve se o podlahovém vytápění v podstatě vůbec nemluvilo, protože se prakticky nerealizovalo. Betonové podlahy by se ani neprohřály. Samonivelační potěr je na tom úplně jinak. Má vynikající tepelnou vodivost. Plastové trubky, jež se pod ním nacházejí, vedou vodu ohřátou až na 50 stupňů Celsia. Příjemné teplo jdoucí od podlahy je k nezaplacení.

Expresní realizace

Velkou výhodou lité podlahy je i rychlý proces jejího vzniku. Jednoduše si všechno nachystáte, případně to udělá firma řešící vodo topo, a následně už je na řadě specializovaná společnost na lité podlahy. Za několik hodin bude všechno hotovo a na druhý den už bude možné na povrch stoupnout. U klasického betonu byste čekali několik dní. A kolik vše stojí? Podívat se můžete na ceník anhydritové podlahy u specialistů ze společnosti Anhypodlahy s.r.o.

Rate this post
Sdílejte