Elektrická domácí udírna mění svět uzení

Elektrická domácí udírna mění svět uzení

Sdílejte

241 3 Kaiser Izolovana Elektricka Udirna 125 NerezNa domácí uzení jsme na čas zanevřeli. Vybudovat funkční domácí udírnu vyžaduje znalosti a čas. Mnozí jsme si dokonce koupili jakési parodie na udírny, které nás však nijak neuspokojily a dobré uzené jsme v nich nevyudili. Kdo ale sáhne správně, dovede skutečně koupit zcela hotovou a perfektně fungující udírnu. Moderním hitem je elektrická domácí udírna. Rozhodně se nemusíte bát, že z ní uzené nebude tak dobré jako z té klasické.

Moderní doba změnila přístup k uzení

Uzení už není jen způsob, jak po zabíječce uchovat maso a klobásy. Z uzení je kulinářský zážitek, který si chceme dopřát třeba i častěji než jednou v roce. Udit toužíme pestřejší škálu potravin než jen vepřové a rovněž chceme udit zdravě. A to vše lze právě díky elektrickým udírnám.

Elektrické udírny vás mile překvapí

Elektrická domácí udírna je téměř dalším domácím elektrickým spotřebičem. Stejným jako třeba trouba na pečení. Nic nezdíte, ani si nepořizujete zařízení, které by potřebovalo komín. Na rozdíl od domácích udíren jiných typů, ta elektrická má řadu předností. Třeba tu, že ji klidně postavíte na terasu svého bytu a kdykoliv si v ní něco vyudíte.

Pro elektrickou udírnu nepotřebujete klasické dřevo na uzení. Takže nemusíte čtyři roky dopředu chystat vhodné dřevo z buku ani z ovocných dřevin, a pak čekat, než dokonale proschne. Nemusíte se ale bát, že by uzeniny z elektrické udírny nevoněly dřevem. Dřevem se však netopí, k tomu slouží elektřina, a chuť dřeva dodávají speciální udicí brikety, piliny nebo štěpka. Vždy v závislosti na typu elektrické udírny, protože různé pracují s odlišným dřevěným polotovarem. Ten si samozřejmě nechystáte, ale kupuje se jako doplněk k udírně.

Aaa

Uzení je v elektrické udírně velice rychlé. To proto, že se nemusí roztápět. Proto když se rozhodnete udělat k nedělnímu obědu uzenou rybu, je to stejné, jako ji dát péct. Více času vám to nezabere. V elektrické udírně se navíc udí zdravě. Uzenina se nedehtuje, a právě v dehtu jsou karcinogenní látky, kvůli kterým nemají uzeniny dobrou pověst. Takže je nutné zdůraznit, že ne každé uzení je nezdravé.

A co vše lze v domácí elektrické udírně vyudit?

Maso a klobásy jsou klasika. Dále ryby a sýr, ale i speciality, jako jsou třeba ořechy nebo vajíčka. A výborné je též zauzené sušené maso neboli Jerky.

Rate this post
Sdílejte