Sauna na míru? Správná volba!

Sauna na míru? Správná volba!

Sdílejte

SaunaSaunování jednoznačně prospívá zdraví. Posiluje imunitu, kardiovaskulární systém, svědčí pleti, svalům, kloubům. Prospívá tělu i duši. A kde se saunovat? Ideálně ve vlastní sauně. Že ji nemáte? Tak si ji postavte, respektive nechte postavit. Od profesionálů a na míru.

V tradičních finských saunách se svého času léčili lidé, rodily děti i udilo maso. Dnes v sauně většinou odpočíváme. Potíme se, dobíjíme energii a přemýšlíme o různých věcech. Veskrze příjemných. A jakou saunu zvolit? Finskou, parní, nebo infrasaunu? Víte, jaký je mezi nimi rozdíl?

Nejintenzivnější saunování? Jedině ve finské sauně!

Díky vysoké teplotě, kterou je možné ve finské sauně dosáhnout (60 až 110 °C), finské sauny jednoznačně představují nejintenzivnější formu saunování. Charakteristická je pro ně relativně krátká doba saunování následovaná zchlazením v bazénku se studenou vodou a relaxací. Pro docílení nejlepších výsledků je vhodné celý proces ještě alespoň dvakrát zopakovat.

Infrasauna po sportovním výkonu

Na principu infračerveného záření fungují infrasauny, které jsou díky relativně nízké teplotě, jíž je možné v infrasauně dosáhnout (60 °C), snesitelné i pro ty, kterým se v klasické sauně špatně dýchá. Tělo se tedy v infrasauně zas tolik nezahřeje, ale zato se mu zase dostane jiných benefitů, které od finské sauny nelze očekávat. Infračervené záření v první řadě dokáže proniknout až do hloubky epidermu, odkud se dostává do vnitřních částí těla a ke svalům. Proto lze pobyt v infrasauně doporučit například po náročných sportovních výkonech.

Sauny

Revmatu se zbavíte v parní sauně

U parních saun je zdrojem tepla generátor páry. Parní sauny jednoznačně patří mezi nejvíce nákladné, protože se většinou neobejdou bez finančně náročné mozaikové dlažby. V těchto saunách vládne stoprocentní vlhkost, která ulevuje od bolestí kloubů, svalů, zlepšuje prokrvení končetin a pomáhá i revmatikům.

Luxusní sauny pro náročné?

Tak už víte, jakou saunu zvolit? A kdo vám ji postaví? Jedinečné sauny na míru najdete v portfoliu například společnosti Finská sauna – Horavia s.r.o. V nabídce najdete sauny domácí i komerční. Atypické sauny i vestavěné luxusní sauny na míru. Sauny různých rozměrů, stylů a cenových relací. Je libo na obsluhu jednoduchou miniaturní domácí saunu? Máte ji mít. Stejně jako luxusní saunu pro náročné. Vyrobenou z těch nejkvalitnějších materiálů. Například interiérové modely finských saun společnost vyrábí z devíti druhů dřevin. A vybírat můžete z šesti různých designů lavic. Dopřát si však budete moci i jedinečnou saunu venkovní či zmíněnou saunu parní. Zkrátka saunu, v níž se budete cítit jako v sedmém nebi.

Rate this post
Sdílejte