Jaký lustr do ložnice je ten nejlepší?

Jaký lustr do ložnice je ten nejlepší?

Sdílejte

Lustr

Zařizujete byt či dům a nadešel čas vybrat osvětlení? Co se obývacího pokoje týče, máte asi jasno. Mělo by tam být centrální osvětlení, které bude vyzařovat příjemné světlo a osvítí celou místnost, chybět nesmí ani lampa na čtení a další doplňkové světlo. Jaké světlo by ale mělo být v ložnici?

Ložnice je místem odpočinku

Ložnice je jednou z nejdůležitějších místností v každém domě. Kde jinde by naše tělo mělo načerpat síly do dalších dní než právě tady? Její atmosféru, která má být pohodová a uklidňující, podtrhne dobře vybrané osvětlení, které nebude v žádném případě působit rušivým dojmem.

Centrální osvětlení ložnice má být dominantou místnosti

Výběr lustru do ložnice je třeba přizpůsobit nejen svým představám, ale hlavně velikosti místnosti a také tomu, zda tam máte samostatnou šatní skříň. Stropní svítidlo má být dominantou ložnice, neměly by ale chybět ani lampičky na noční stolky, případně osvětlení šatní skříně.

Víte, že lustr je skvělým řešením ve chvíli, kdy máte v ložnici vysoký strop? Celkově pak místnost prozáří, osvěží a dodá jí na luxusu.

Přisazené světlo je zase nenápadné, jednoduché a nenáročné na prostor, může mít kulatý nebo hranatý tvar. Jeho další velkou výhodou je to, že místnost opticky zvětší. Když sáhnete po přisazeném svítidle s dálkovým ovládáním, můžete si z postele klidně měnit intenzitu a barvu světla.

Jako vedlejší osvětlení se hodí třeba bodovky a světlo nad postel nebo lampička na noční stolek, kterou oceníte jak při večerním čtení knih, tak jako orientační světlo.

Sv�tlo

Na co se zaměřit, když vybíráte světlo do ložnice?

Na trhu najdete hned několik typů světel, která jsou jako stvořená pro navození příjemné atmosféry v ložnici. Je jen na vás, zda dáte přednost stropnímu světlu do ložnice nebo tomu nástěnnému. V každém případě je dobré mít na paměti několik zásad.

  • V ložnici by mělo být světlo s menším jasem.
  • Ideálem jsou teplá bílá světla, tedy ta, která šetří zrak a mají odstín světla, které připomíná plamínek svíčky.
  • Potěší i dálkové ovládání, díky kterému nebudete muset vstávat z postele jen proto, abyste zhasnuli nebo naopak rozsvítili.
  • Od věci není ani stmívač, díky kterému si nastavíte jas. Jiný totiž potřebujete ráno, když se oblékáte a jiný večer, když se připravujete na posilující spánek.
  • S klasikou se nespokojíte, chcete něco víc? Poohlédněte se po chytrých světlech, která můžete ovládat pomocí hlasu, prostřednictvím aplikace nebo jako součást integrovaného systému smart home.

Hodí se do ložnice LED světla?

LED světelné zdroje jsou moderní, poskytnou dostatek světla a potěší i dlouhou životností. Není důvod se jim bránit, jsou šetrné i k životnímu prostředí a spotřebují až o 90 % méně energie než klasické žárovky.

Náš tip na závěr: Do ložnice si můžete pořídit i stojací lampu, která vytvoří ohraničený ostrůvek světla a dodá ložnici nový rozměr.

Rate this post
Sdílejte