Útulný podzim u vás doma, jak na to?

Útulný podzim u vás doma, jak na to?

Sdílejte

Flat Lay Autumn Season Decoration, Top View

Nejnostalgičtější období roku je s lehkým předstihem tu, dny se zkracují a mnozí z nás budou v následujících měsících trávit více času doma. Je proto přirozené, že si to chceme v interiéru udělat útulnější. Jak si domů pozvat podzim? 

Světla a svíčky

Kratší dny obvykle znamenají to, že doma musíme více svítit. Budeme-li však ráno, odpoledne i večer používat hlavní stropní světla, brzy začneme pociťovat podzimní únavu, budou nás pálit oči a pravděpodobně nás nepotěší ani účet za elektřinu. Nyní je tak ideální čas na to pořídit do ložnice či alespoň do obývacího pokoje lampu, která má více úrovní osvětlení a kterou lze různě natočit tak, aby osvětlovala jen potřebnou část interiéru.

Báječnou atmosféru vykouzlí i svíčky, které si můžete rovnou zkusit sami vytvořit. Přidejte do nich různé esenciální oleje, které ve vás vzbudí příjemné pocity. Nabízí se například skořice či levandule. Také se můžete pokusit vyrobit domácí svícny nebo různě zdobené sklenice, do kterých umístíte čajové svíčky. Pokud máte menší zavařovací skleničky, máte napůl vyhráno.

Změňte textilie

Jen málo doplňků se tak výrazně podepisuje na rázu celého interiéru jako textilie. Ty tradičně lidé ladí k sobě a většinou je mají v jedné barevné škále. A zatímco v létě se hodí různé krémové a světlé textilie, na podzim se budou nádherně vyjímat barvy jako oranžová, hnědá či béžová. Pokud ovládáte šicí stroj, můžete si z jedné či dvou dobře kombinovatelných látek ušít povlaky na ozdobné polštáře, přehoz na gauč či závěsy. Fantazii se meze nekladou.

Podzimní kvítí

Zejí vaše okna prázdnotou? Vydejte se do zahradnictví a pořiďte si typické podzimní kvítí. Tradičně je to třeba vřes. Zajímat vás také mohou nejrůznější druhy sušeného lučního kvítí, které se bude nádherně vyjímat ve vázách zemitých barev. Nebo vezměte oblíbenou skleněnou vázu a pomocí tavné pistole či drátků ji ozdobte podzimními prvky. Všestranná je také juta, kterou můžete vylepšit i květináče nebo truhlíky. Pomůcky pro domácí tvoření seženete na e-shopu Idea Creative.

Věnce

Také už je nejvyšší čas na výrobu podzimních věnců. Na ty využijete nejrůznějších větvičky jehličnanů, šišky, bukvice či žaludy a celý věnec rozsvítí šípky, které jsou na mnoha místech již uzrálé. Nezapomeňte si je tak natrhat i na šípkový čaj, který oceníte ve chvílích, kdy se o vás bude pokoušet tradiční podzimní viróza.

 

 

Rate this post
Sdílejte