Uspořádání garáže a dílny díky regálům z Pematrosu

Uspořádání garáže a dílny díky regálům z Pematrosu

Sdílejte

Drill 1839030 640Asi každý znáte ten pocit, kdy přesně v tu chvíli, co nutně potřebujete určitou věc, najednou jakoby zmizela z povrchu zemského. Skoncujte s nepořádkem a vyberte si praktické regály, které vám umožní přehledné uložení všech věcí. Skladovat v nich můžete nářadí, pneumatiky, autokosmetiku, dětské hračky nebo třeba sezónní oblečení v krabicích.

Proč zvolit regálový systém?

Způsobů uskladnění věcí v garáži či dílně je mnoho. Policové regály s sebou však přináší mnoho výhod. Jaké to jsou?

  • Využití prostoru na maximum, regály můžete mít od podlahy až ke stropu.
  • Vysoká stabilita a nosnost – regály udrží až 450 kg na jedné polici.
  • Ve skladovaných věcech máte perfektní přehled a snadný přístup k nim.
  • Možnost rozšiřování o další kusy.
  • Dlouhá životnost díky galvanickému pozinkování nebo práškové barvě.
  • Snadná bezšroubová montáž pomocí zásuvného systému.

1080 1005042591

Vsaďte na kvalitu

Rozdíly v kvalitě jsou opravdu obrovské, proto se vyplatí investovat do kvalitních regálů od specializovaných prodejců. Je pravda, že se regály dají sehnat i za pár stovek v supermarketu nebo hobbymarketu, ale určitě neudrží těžké věci a životnost také nebude kdovíjak valná. Než tedy co dva roky kupovat nové regály za pár korun, rozumnějším řešením je investovat rovnou do kvalitních, které vám vydrží i desítky let.

Kvalitní neznamená drahé

Cena regálových systémů se samozřejmě odvíjí od velikosti a typu. Pokud se vám tedy z finančního hlediska zrovna nehodí kupovat fungl nové, je možnost koupit bazarový regál. Jedná se o regály ve výborném stavu, za skvělou cenu a s garantovanou zárukou. Bonusem je možnost přizpůsobení bazarových regálů na míru vašemu prostoru a montáž od odborníků. Poslední dobou roste cena oceli, ze které se regály vyrábějí, což se tedy podepisuje i na jejich ceně. Proto je teď pořízení použitých regálů velmi výhodné.

Jak regály vybírat?

Před pořízením regálů je třeba si položit pár otázek a dle odpovědí volit konkrétní výrobky.

  • Co budete v regálech skladovat? (Kvůli maximální nosnosti.)
  • Jak velký je prostor, kam budete regály umisťovat?
  • Kolik peněz jste ochotni do regálů investovat?

Uspořádání

Jak v regálech zachovat pořádek a vždy najít přesně to, co potřebujete?

1. Rozdělení

Jednotlivé regály nebo police si rozdělte do několika zón podle druhu skladovaných věcí. Nemíchejte jablka s hruškami, mějte zvlášť potřeby pro zahradu, sportovní vybavení, autokosmetiku, a tak dále.

2. Promyšlenost

Při rozmisťování věcí do regálu zohledněte, jak často dané věci používáte a dle toho jim přidělte polici. Nejčastěji používané věci umístěte do úrovně očí a naopak to, co využijete jen párkrát do roka, dejte do polic nejvyšších.

3. Nápisy

Můžete se snažit udržet pořádek sebevíc, pokud však zabloudí do garáže i někdo, kdo váš systém perfektně nezná, dost pravděpodobně se stane, že nebude vědět, kam věci vrátit. Proto je ideálním řešením nadepsat jednotlivé police pomocí štítků pro snadnou orientaci.

4. Transparentní boxy

Pro uskladnění menších věcí do regálů využijte průhledné boxy nebo organizéry. Využijete tak celou výšku police a hned uvidíte, co se v boxu nachází, aniž byste ho museli otevírat.

Věšáky a háčky

Určitě v garáži nebo dílně najdete i vybavení, které se kvůli rozměrům do regálů nevejde. Praktická organizace nářadí v takovém případě může vzniknout pomocí závěsných systémů, různých háčků nebo věšáků. Zavěsit se dají jízdní kola, pneumatiky od auta, hadice nebo různé nářadí s dlouhou násadou.

Rate this post
Sdílejte