Dřevo se opět vrací na scénu! Může za to jeho cena!

Dřevo se opět vrací na scénu! Může za to jeho cena!

Sdílejte

Dřevo se opět vrací na scénu! Může za to jeho cena!

Pokud se zajímáte o dřevo, vytápíte s ním nebo jste si jen všimli, cena dřeva se za poslední roky velmi měnila. Není to tak dávno, kdy se dřevo velmi zdražovalo a tak se nevyplatilo ani na vytápění, ani jako materiál na stavbu například zahradního domku. Jako palivo bylo levnější uhlí a jako stavební materiál byl pak zajímavější plast a různé druhy kovů. Situace se ale obrací. Podívejme se na to blíže.

Autor obrázku: Kevin Dooley

Zima na krku

Zima se již blíží a proto je teď nejvyšší čas na vytvoření zásob na topení na zimu. A pokud jste dosud topily uhlím, protože bylo levné, možná je čas se poohlédnout po jiném materiálu. Dřevo se dostalo na velmi nízkou cenu a tak se vyplatí jako topivo i jako stavební materiál.

Dřevo je základní materiál pro topivo. A nemusíte jezdit v současné době do lesa, abyste jej někde sbírali, nemusíte jej kupovat ani od lesníků. Topivo na zimu si lze opatřit pomocí internetu. Stačí si pořídit brikety. Jsou vyrobeny ze dřeva a dřevěného odpadu, mají vysokou výhřevnost a nejsou drahé. Jejich cena se navíc díky nízké ceně dřeva často snížila. Lze si je objednat až domů pomocí kurýra nebo pošty z eshopu wodmarket.eu/sk.

Stavební materiál

Dřevo se díky nízké ceně vyplatí i stále více jako stavební materiál. Využít jej tak můžete pro stavbu malých domků na zahradě, kde dřevodům může snadno stát a sloužit jako kůlna, na nocleh nebo prostě jako zahradní domek. Dřevo lze zakoupit ve specializovaných prodejnách se stavebninami, dále ale i na internetu nebo v hobby marketech.

Dřevěné desky se často používají na chození na stavbě, najdou uplatnění ale i při stavbě malých staveb. Jejich cena není vysoká a navíc z nich snadno postaví každý přesně to, co potřebuje. Stačí je stlouct a sešroubovat. Desky najdete tady. Nebojte se experimentovat se dřevem, a to již jako se stavebním materiálem nebo s topivem.

Rate this post
Sdílejte