Bez manipulační techniky se většina skladů a provozoven neobejde

Bez manipulační techniky se většina skladů a provozoven neobejde

Sdílejte

V současné době se manipulační technika používá v mnoha provozovnách, skladech, halách a dalších zařízeních. Prostřednictvím manipulační techniky snadno přesunete, naložíte a vyložíte jakkoliv těžký materiál. Ovšem na druhou stranu je nezbytné počítat s tím, že stroje jsou poměrně nákladnou záležitostí, kterou si ne každý podnikatel a ne každá firma mohou dovolit, ale naštěstí existují různé formy financování od pronájmu po leasing.

Záleží na tom, jaká manipulační technika vám schází. Od konkrétního druhu se potom odvíjí výše investice. Co všechno byste měli při výběru zohlednit?

Co ovlivňuje výběr manipulační techniky?

Ještě než začnete s výběrem, měli byste si položit několik základních otázek. Záleží nejprve na tom, zda chcete koupit mostové jeřáby či jiné stroje úplně nové, nebo si vystačíte s použitými. Druhá varianta je výrazně levnější a ušetří vám spoustu peněz. Dále byste měli počítat s tím, že technika zabere poměrně dost místa. V neposlední řadě se pozastavíte nad tím, zda má stroj fungovat na diesel, LPG, elektriku či jiný zdroj.

Dalším klíčovým faktorem je nosnost, přičemž menší technika logicky disponuje nižší maximální nosností. Položte si tedy otázku, s jak objemným nákladem plánujete manipulovat. Třeba takové permanentní magnety slouží ke zvedání a přesunu feromagnetických materiálů a neuvádí se u nich nosnost, což je výjimka. Zde se pracuje jen s maximální délkou přepravovaného materiálu.

Na koho se obrátit?

Jestliže hledáte specialistu, jenž má ve svém portfoliu ruční kladkostroje, mostové jeřáby, portálové jeřáby a další stroje, doporučujeme obrátit se na společnost BAZALA zdvihací zařízení. Dováží bulharské kladkostroje včetně náhradních dílů, repasuje zdvihací zařízení a montuje mostové a nástěnné jeřáby.

Rate this post
Sdílejte